Skip to content

<

[N.O.P.E.] TIDT - Rotterdamse Hoek

A cache by N.O.P.E. Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/02/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Website Twitter Facebook Instagram
Op 14 mei 1940 werd de binnenstad van Rotterdam gebombardeerd door de Duitsers. Het duurde ruim een half jaar tot al het puin geruimd was.
Bakstenen die konden worden hergebruikt werden apart gehouden. Het overige puin werd afgevoerd en een deel kwam in de zomer van 1940 met binnenvaartschepen naar de Noordoostpolder.
De dijk tussen Lemmer en Urk was gedicht, maar de ringdijk moest verder worden afgewerkt.
Met het puin werd een laag op het talud gestort, waarop later de verharding werd aangebracht. De “Rotterdamse Hoek” dankt zijn naam aan de polderarbeiders. Die vonden dat niet vergeten mocht worden waar het puin vandaan kwam.
Rotterdamse Hoek

De cache

Ga langs alle waypoints en zoek overal de informatie die je nodig hebt. Je komt onderweg door een open veld waarvan de natuur nog in ontwikkeling is. Hier zijn geen aanwijzingen verstopt. Blijf, om de natuur te beschermen, op de gemaaide paden. Geniet hier van de wandeling en de mooie natuur. De wandeling is ongeveer 3 km.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.