Skip to Content

This cache has been archived.

Nico Mozzer: Mag in het archief

More
<

A.W.E. #12 - Hendrik Conscienceplein

A cache by Nico Mozzer Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, 02 March 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Voor A.W.E. 12 spreken we af op het Hendrik Conscienceplein. Een leuk pleintje in de Antwerpse binnenstad. Het doel blijft hetzelfde. Tijdens de donkere winterdagen op een avond geocachers bij elkaar brengen voor een korte meet & greet op een unieke locatie in de 'koekenstad' !


Het Hendrik Conscienceplein is een plein in de Belgische stad Antwerpen.

Het plein is sinds 1883 vernoemd naar de 19e-eeuwse Vlaamse schrijver Hendrik Conscience, van wie een standbeeld op het plein is geplaatst. Ervoor sprak men van het Jezuïetenplein.

De deels 17e-eeuwse gebouwen rond het plein worden gekenmerkt door een barokke stijl. Dit geldt in het bijzonder voor de imposante Sint-Carolus Borromeuskerk, een voormalige jezuïetenkerk. De barokke stijl van de bebouwing rond het plein, met veel pracht en praal, werd bewust gestimuleerd door de Jezuïeten: als onderdeel van de Contrareformatie wilde de orde de bevolking op allerlei manieren stimuleren naar de kerken te komen.

Het Hendrik Conscienceplein werd door inspanningen van buurtbewoners, waaronder de kunstenaars Hugo Heyrman en Panamarenko, het eerste autovrije plein van de stad.

Op donderdag 2 maart van 20:00 tot 20:30 uur !

Wat kan je verwachten :

* fijne korte meet & greet met andere geocachers (uiteraard anders was dit geen event) ;-)

* mogelijkheid voor het discoveren en uitwisselen van TB's & en coins

* er zal onder alle deelnemers 3 TB's verloot worden en er zal steeds nog iets speciaals te winnen zijn ;-) Ook zijn er weer unieke Antwerp Wood Geocoin A.W.E. Lottery woodies te winnen

* een unieke event banner voor op je profiel te plaatsen

<a href=" http://www.geocaching.com/geocache/GC6Z6F0"><img src="http://i63.tinypic.com/18du9y.jpg" width="484" height="196"/></a>

 

Omdat ik de dag nadien op 3 maart 46 verjaardagskaarsjes mag uitblazen trakteer ik deze keer met een eventwoodie (75 stuks in voorraad) voor alle deelnemers. De tombola gaat voor één keer ook een beetje anders zijn. Iedereen die een leuke verjaardagskaart mee brengt gaat in de tombolazak, de kaarten tellen als lotjes en als je getrokken wordt heb je prijs. Er zullen 3 TB's verloot worden en nog enkele andere prijsjes. Tot donderdag !

Planning volgende AWE events :

A.W.E. # 13 : 30 maart

 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.