Skip to Content

<

Hämähäkkipiilo

A cache by Barbit & MCBJ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/09/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Landbossa oli vilkas koiraharrastustoiminta aina vuoteen 2014 asti kunnes Knutersintien varrella olevat pienet levikkeet jotka toimivat parkkipaikkoina poistettiin. Sen jälkeen koiraharrastustoiminta hiipui alueella.

Niin pelastus- kuin palveluskoirat harjoittelivat metsässä kadonneiden ihmisten etsintää eli hakua. Koska koiran nenä on niin ainutlaatuinen, kykenee koira löytämään kadonneen ihmisen pitkienkin matkojen päästä tuulen mukana kulkeutuvan hajun perusteella.

Kätkö esittelee umpipiilon eli umpparin joka on siitä harvinainen piilo, että se oli pysyvästi asemoitu alueelle. Harjoituksissa käytetään myös umppareita jolloin koira ei voi nähdä henkilöä vaan sen on luotettava nenäänsä, joten se vaatii koiralta enemmän kokemusta ja itsevarmuutta.

Koska piiloissa voi joutua olemaan pidempiäkin aikoja kelillä kuin kelillä ovat hakuharrastajat yrittäneet tehdä olonsa mahdollisimman mukavaksi esimerkiksi tällaisten umppareiden avulla. Tämän kyseisen umpparin nimi on hämähäkkipiilo, tuttavallisemmin hämispiilo.

Kansallispuiston alueella liikkujien tulee noudattaa puiston käyttöön liittyviä sääntöjä, rajoituksia ja ohjeita. Lisätietoja kansallispuistoista löydät luontoon.fi sivuilta.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.