Skip to content

Petič na Šmarni gori / Šmarna gora, fifth time Event Cache

This cache has been archived.

icabrian: Čas je, da letošnji šmarnogorski dogodek pospravimo v arhiv. Bilo je super, hvala vsem, ki ste prišli. Upam, da se vidimo spet prihodnje leto. V inventarju dogodka sta še dva sledljivčka, ki čakata, da se njuno potovanje zabeleži v dnevnik.

More
Hidden : Saturday, 08 April 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Srečanje geolovcev na Šmarni gori, tokrat že petič. Ne smete manjkati!
Meeting of geocachers on the summit of Šmarna gora. One you shouldn't miss!

Pred petimi leti smo geolovci iz Vižmarij in z Broda prišli na idejo, da bi organizirali srečanje na vrhu Šmarne gore. In pred štirimi leti smo idejo uresničili. Letos vas na vrh Šmarne gore vabimo že petič. Organizatorji bomo v soboto, 8. aprila 2017, kot ponavadi na vrhu že okoli 10.00, uradni del srečanja pa se bo začel točno opoldne ob 11.30. Zamudniki lahko računajo na to, da bomo na na vrhu do 12.30, če ne dlje. Lahko vam obljubimo geočvek čez vse meje, izmenjavo sledljivčkov in zdaj že skoraj legendaren kulturno-zabavni program in morda še kakšno presenečenje, če se ga bomo spomnili. Vedno aktualnemu spominu na bitke z dednim sovragom se bomo spet poklonili s turško kavo, baklavami in še kakšnim tekočim in trdnim priboljškom.

Five years ago we, the geocachers from Vižmarje and Brod, got the idea to organise an event on the summit of Šmarna gora. Four years ago, the idea was realised as the first Šmarna gora event. This year, we are inviting you to take the hike to the summit for the fifth time. As usual, the organisers will be at the location from around 10.00, while the official start of the event will be at high noon at exactly 11.30. Late comers can realistically expect to find us up there until at least 12.30. We can promise you unlimited geochat, trackable exchange and now almost legendary entertainment program where everyone can participate. There is no Šmarna gora event without a commemoration of the battles with Ottoman armies with turkish brewed coffee, baklavas and other liquid and solid delights. See how fun it was in 2014, 2015 and 2016. See section #10 below for basic instructions in English.

Skupinska slika 2017 / Group photo 2017

Praktični napotki

1. Zabavni program srečanja se bo na izhodiščnih koordinatah (na SZ strani obzidja nad otroškim igriščem) pričel, ko bo na Šmarni gori odzvonilo poldne. Kdaj je to po srednjeevropskem času, lahko izveste iz strokovne literature oziroma od udeležencev prejšnjih srečanj (nekateri to zdaj že vedo), z informacijami pa smo seveda na voljo tudi organizatorji. Tudi Googlu to ni neznano.

2. Na Šmarni gori in v njeni okolici so postavljeni številni zakladi. Oglejte si jih na seznamu ali zemljevidu vseh v krogu 3 km okoli vrha. Posebej ponosni smo na hibridni letterbox na vrhu Šmarne gore. Pred srečanjem in po njem bo dovolj časa, da jih poiščete.

3. Na Šmarno goro vodijo številne poti z vseh strani neba (zemljevid). Premagati je treba približno 360 m višinske razlike, povprečen pohodnik pride iz Tacna po najkrajši poti na vrh v približno 45 minutah (najhitrejši tekač je v letu 2015 na vrh pritekel v nekaj manj kot 13 minutah). Predlagamo vam, da izberete manj »prometno« pot, na primer katero od poti, ki vodijo čez vrh Grmade, ali krožno Pot svobode do Turkovega znamenja (ki ga morate tako ali tako obiskati, če želite najti šmarnogorski večstopenjski zaklad). Od slednjega vas po severnem grebenu pot pripelje naravnost na prizorišče srečanja.

4. Tudi letos bodo na štirih točkah (rdeča, zelena, modra, rumena) postavljene škatlice. V njih bodo srečke, ki bodo zagotovile sodelovanje v srečolovu za geolovske nagrade. Več najdenih škatlic, večja možnost za zadetek. Koordinate štirih točk bodo kot dodatne točke (waypoint) na voljo večer pred srečanjem. Škatlice bodo razmeščene blizu glavnih poti oziroma poti do šmarnogorskih zakladov, zato ne bo težko najti vsaj dveh ne glede na smer pristopa. Skrite bodo za geolovsko oko kar se da očitno.

Organizatorji ne odobravamo nočnega iskanja po Šmarni gori, zato vas prosimo, da se tega vzdržite. Vendar smo se odločili, da zaradi nekaj posameznikov ne bomo kaznovali vseh udeležencev (in sebe z zgodnjim vstajanjem) z objavo koordinat šele zjutraj.

5. Ko škatlico najdete, vpišite obisk svoje ekipe v dnevnik, vsak član ekipe pa lahko iz nje vzame 1 srečko. Vsak udeleženec srečanja lahko tako sodeluje v srečolovu z največ 4 srečkami, od katerih morajo biti vse različne barve (po 1 srečka iz škatlic na rdeči, zeleni, modri in rumeni točki). Vsaka srečka je s perforacijo ločena na dva dela. Ko pridete na zborno mesto, odtrgajte desno polovico (s kodo in imenom srečanja) in jo vrzite v »boben« za žrebanje, levo polovico (talon s sliko incidenta pri Turškem kopitu) pa spravite, saj boste z njim prevzeli morebitni dobitek. Barve srečk in imena točk so letos poklon zakladu HQGT: Oda Golgafrinčanskim vzdrževalcem telefonov. Morda ima to kaj opraviti z eno od nagrad. 😉

6. Po en predstavnik vsake ekipe bo lahko sodeloval tudi v geolovskem kvizu. Skupaj 32 tekmovalcev (če bo udeležencev več ali manj, bomo zadnjih nekaj mest izbrali ali dopolnili z žrebom) bomo razdelili v dve skupini in v 5 krogih s po tremi nadvse trapastimi vprašanji iz zgodovine slovenskega geolova s poudarkom na dosežkih v letu 2016 – odgovori so čisto ugibanje, zato geolovske izkušnje niso prednost, ampak prej ovira – dobili enega zmagovalca. Nagrade imajo zagotovljene vsi četrtfinalisti.

7. Nagrade zbiramo celo leto pri stalnih »dobaviteljih«. Spet bodo privlačne ali vsaj uporabne. Upamo pa, da niso edini razlog za udeležbo.

8. Vreme bo (še petič) lepo! 😀🌤 Srečanje bo v vsakem vremenu. Nekaj kapljic ali snežink ne bo ovira, v primeru zelo slabe napovedi pa bo srečanje prestavljeno na eno od rezervnih lokacij ob vznožju Šmarne gore, ki jo bomo objavili večer pred srečanjem. Trenutne vremenske razmere lahko preverite na spletni kameri na www.smarnagora.com.

9. Če še omahujete, si preberite poročila o srečanjih iz leta 2014, leta 2015 in leta 2016 s številnimi fotografijami. Bilo je super! Zelo se bomo potrudili, da bo tudi letos tako.

10. Special containers with lottery tickets will be placed in four locations (red, green, blue, yellow) on Šmarna gora. Coordinates will be published as waypoints in the night before the event and will be available early in the morning. Containers will be placed near main trails, so it will not be too difficult to find at least two regardless of the way you choose for the ascent. When you find the container, log your team name in the logbook. Each team member can take one lottery ticket from each container and take part in the lottery with four tickets of a different colour. Lottery tickets are perforated. When you arrive at the reception desk, tear the ticket by the perforation and drop one half in the pot. Keep the other half; you will need it to collect your prize. The names of the waypoints and colours of the lottery tickets are a tribute to the famous cache HQGT: Ode to the Golgafrinchan Phone Workers. Maybe it has something to do with (one of) the prizes. 😉 One member of each team can participate in the geocaching quiz. Participants will be divided into two groups. In 5-6 rounds of three questions from the History of Slovenian geocaching with emphasis on statistical milestones of 2016 (don't worry, the questions are a mockery of common sense, and the answers are pure speculation so that ignorance can be your advantage) we will get to one winner. The prizes, as attractive or at least useful as they may be, are hopefully not the only reason to attend.

Additional Hints (No hints available.)