Skip to Content

<

E-K:n Ihmetykset: Iso valliriutta

A cache by Zergei Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/15/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Etelä-Karjalassa monta on ihmeellistä asiaa. Tämä kätkö esittelee (ei niin vakavissaan) niistä yhtä, joka silmiä siristämällä muistuttaa yhtä maailman seitsemästä luonnonihmeestä.


Iso valliriutta (Great Barrier Reef) on maailman suurin koralliriutta Australian itärannikon edustalla. Oikeastaan se koostuu yli 2900 erillisestä riutasta ja 900 saaresta joiden ketjulla on pituutta yli 2300 kilometriä. Iso valliriutta onkin ainoa eläimistä (polyypit) koostuva kokonaisuus jonka voi erottaa ulkoavaruudesta asti. Pikkuruiset polyypit keräävät lonkeroillaan ravinteita kivettyneen ulkokuoren sisästä ja yhdessä muodostavat suuria koralleja, jotka suovat piilopaikkoja kaikenlaisille mereneläville ja metsästysmaita niitä syöville pedoille. Ison valliriutan alueelta onkin löydetty yli 1500 kalalajia.

Riutta (Reef) on pienehkö saari eteläisellä Saimaalla ja sen voi erottaa ulkoavaruudesta tarpeeksi tehokkailla kiikareilla. Oikeastaan sen voisi ajatella koostuvan kahdesta saaresta, sillä saaren jakaa kapea kannas jonka halkaisee kaivanto. Riutassa ei elä polyyppejä, mutta ainakin puita siellä kasvaa ja ehkä jokunen eläinkin. Sieltä löytyy myös jokunen ihan komea valli.

Kätkö ei välttämättä löydy talviolosuhteissa, mutta mahdollisuudet lienevät ihan kelvokkaat. Kätkössä on tilaa matkaajille. Camoathan hyvin.

P.S. Alkutalvesta huomioi syväväylät, ainakin Riutan länsipuolelta kulkeva reitti on käytössä kunnes Saimaan kanava suljetaan talveksi yleensä jossain kohtaa tammikuuta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

48 Logged Visits

Found it 43     Didn't find it 1     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.