Skip to Content

<

Todellinen mez-tahri-vahraz! slurppaa jälleen.

A cache by Pekka H Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/15/2018
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Arpin Lusène alias Musta Ritari - Todellinen mez-tahri-vahraz!
Arpin Lusène on Don Rosan luoma ovela herrasmiesvaras, joka asuu Ranskan Rivieralla huvilassa, jossa hänellä on kokoelma muun muassa jalokiviä, kolikoita, postimerkkejä, antiikkia, Vahva Jussi -sarjakuvia muovikääreisiin pakattuna täydellisenä versiona sekä viikinkilaiva. Arpin Lusène:a on tituleerattu maailman parhaaksi varkaaksi, hän on muun muassa tyhjentänyt pankin Monte Carlossa samalla kun hän isännöi bridge turnausta ja taulut eräässä galleria-ravintolassa alkupalojen ja pääruuan välissä. Kaikki tietävät Lusènen syylliseksi, mutta häntä ei voida syyttää, koska todisteita ei löydy.

Ensi esiintymisensä Arpin Lusène teki Don Rosan tarinassa ”Musta Ritari” Arpin Lusène tulee Ankkalinnaan tehdäkseen kaikkien aikojen ryöstön eli tyhjentääkseen Roope Ankan rahasäiliön. Hän käyttää apunaan rahasäiliöstä varastamaansa, Pelle Pelottoman kehittämää Kertalaaki™-erikoisliuotinainetta, joka liuottaa mitä tahansa paitsi timantin. Kun Lusène sitten pukeutuu haarniskaansa, hän muuttuu toiseksi minäkseen eli Mustaksi Ritariksi (Le Chevalier Noir), millä nimellä hänet tunnetaan tässä asussa esiintyessään. Musta Ritari ei halua Roopen omaisuutta itselleen aineellisista syistä vaan ylpeydestä: näyttääkseen, että pystyy tunkeutumaan rahasäiliöön ja tuhoamaan Roopen omaisuuden.

Luséne nähtiin seuraavaksi sivuhahmona Rosan tarinassa ”Hakkaa päälle!” (2000). Kolmannen ja toistaiseksi viimeisen kerran hahmo on esiintynyt Rosan tarinassa ”Musta Ritari slurppaa jälleen” (2003). Hahmoa on käyttänyt vain Rosa; Lusène on ainoa hänen itsensä keksimä hahmo. Arpin Luséne puhuu vinksahtaneella ranskalaiskorostuksella, joka on Don Rosan mukaan peräisin näyttelijä Peter Sellersiltä, kun tämä esitti Vaaleanpunainen pantteri -elokuvissa tarkastaja Jacques Clouseauta. Täten hänen puheessaan jotkut täysin normaalit sanat kuulostavat hyvinkin oudoilta, ja monet vokaalit muuttuvat, esimerkiksi u-kirjain muuttuu y:ksi.

Musta ritari


Musta ritari on käsitteenä itsenäinen ritari tai sotilas, joka ei taistele missään seurassa. Heraldisessa mielessä musta ritari on tunnukseton tai tunnuksensa peittänyt ritari, eräänlainen freelance-sotilas. Koska mustilla ritareilla ei ollut suvun kunniaa ja omaisuutta suojeltavanaan, he muodostivat villin kortin taistelukentällä, eivätkä aina noudattaneet ritarien kunniakoodia. Tämä on saattanut olla taustana mustien ritareiden huonolle maineelle. Fiktiossa musta ritari on usein paha, erittäin taitava ja häijy ritari. Heillä on usein myös yliluonnollisia kykyjä.

BYOP = Bring Your Own Pen (Tuo oma kynäsi).

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

127 Logged Visits

Found it 120     Didn't find it 1     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.