Skip to Content

Mystery Cache

Kihloja hakemassa

A cache by puskailves Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/16/2017
In Finland
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Cache Issues:

  • This cache is temporarily unavailable. Read the logs below to read the status for this cache.
Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Neiti Tyykiä jännitti. Viime aikoina asiat olivat edenneet suotuisasti ja edessä olisi kihlojen osto nuoren insinöörin kanssa. Ja he lähtisivät ihan Ruotsiin asti niitä ostamaan! Insinöörin ystävä näet oli töissä siellä eräässä kultasepänliikkeessä ja oli luvannut sormukset sopuhintaan. Samalla he pääsisivät hieman matkustamaan ja juhlistamaan iloista tapahtumaa.

Neiti Tyykiä jännitti vähän. Hän ei ollut juuri matkustellut: muutaman kerran Tampereelle ja kerran jopa Helsinkiin. Hän asetteli tavaroitaan siroon matkakassiin, jonka hän oli lainannut eräältä toiselta tehtaalaiselta, ja mietti kuumeisesti, mitä hän tarvitsisi mukaan matkalle. "Otan ainakin tämän uuden leninkini, joka on ommeltu taatusti Yhtiön parhaimmasta puuvillakankaasta", hän tuumi. Hän asui edelleen alivuokralaisena Ronttismäessä ja hänen puuhastellessaan yksi isäntäperheen lapsista tuli kysymään, että ei kai neiti Tyyki ole muuttamassa pois. Tyyki lohdutti tyttöä ja sanoi, että lähtee vain lyhyelle matkalle ja palaa kyllä pian. Tyttö ilahtui kuulemastaan ja kertoi samalla neiti Tyykille koulupäivästään: siitä kuinka hän oli saanut täydet pisteet laskennon kokeesta, kuinka eräs hänen luokkakaverinsa oli käynyt kouluhammaslääkärillä ja kuinka voimistelutunnilla hän oli osannut tehdä kärrynpyörän. He juttelivat vielä hetken päivän tapahtumista, kunnes kummankin oli aika vetäytyä yöpuulle. Neiti Tyykillä olisi aamulla aikainen lähtö.

Neiti Tyyki heräsi hieman levottomasti nukutun yön jälkeen, puki, joi teetä ja alkoi valmistautua lähtöön. He olivat sopineet tapaavansa nuoren insinöörin kanssa rautatieasemalla. Hän katsoi kelloa ja hätääntyi, hänelle tulisi kohta kiire. Aamun ensimmäinen juna Humppilaan lähtisi 30 minuutin päästä. Hän otti matkakassinsa, hyvästeli vuokraemännän ja suuntasi kohti asemaa. Onneksi Saunasilta oli taas käytössä, sen kautta voisi oikaista ja säästää aikaa. Ja onneksi piletitkin oli ostettu etukäteen, joten hän voisi nousta suoraan junaan.

Neiti Tyyki saapui asemalle klo AAAA eli tasan seitsemän minuuttia ennen junan lähtöä. Hän nousi kolmannen luokan vaunuun, istui vapaalle paikalle ja istui odottamaan insinööriä. Hän on yleensä ajoissa, joten oli hieman outoa, ettei häntä vielä näkynyt. Juna lähti yskien liikkeelle ja Tyykikylän piiput jäivät hiljalleen taakse. Insinööriä ei vieläkään näkynyt, mutta neiti Tyyki ei ollut huolissaan, ehkäpä hän oli vain eri vaunussa ja etsii parhaillaan häntä. Juna oli tänään melkoisen täynnä, joten toistensa löytäminen täydestä junasta oli haastavaa. Juna kolisteli rauhallisesti eteenpäin läpi lounaishämäläisten maisemien ja saapui Jokioisille, mutta nuorta insinööriä ei vieläkään nähnyt. Kun juna lähti Minkiöltä, neiti Tyykiä alkoi mietityttää: oliko insinööri myöhästynyt vai oliko hänelle kenties tapahtunut jotain?

Samaan aikaan nuori insinööri istui erään ystävänsä auton kyydissä matkalla kohti Jokioisten asemaa. Hän oli todellakin myöhästynyt junasta Forssassa ja he yrittivät saada junaa kiinni autolla. He saapuivat Jokioisille, mutta eivät enää nähneet kuin junasta nousevan höyrypilven. Nuoren insinöörin ei auttanut kuin jäädä odottamaan seuraavaa junaa, joka lähtisi Jokioisilta klo BBBB, ja toivoa, että neiti Tyyki odottaisi häntä vielä Humppilassa.

Juna saapui Humppilaan ja neiti Tyyki astui kasseineen asemalle. Hän meni hieman sivummalle odottamaan ja katsomaan, löytäisikö hän mielitiettynsä. Ihmiset hajaantuivat hiljalleen, mutta nuorta insinööriä ei näkynyt. Neiti Tyyki astui sisälle asemarakennukseen ja katsoi sieltäkin, mutta tuloksetta. Hän mietti huolestuneena, missä insinööri oli ja mitä hänen pitäisi nyt tehdä. Hän päätti odottaa seuraavaa Forssan junaa ja katsoa, tulisiko insinööri sillä. Onneksi he eivät olleet ostaneet Turun junan pilettejä etukäteen.

Juna saapui asemalle klo CCCC ja neiti Tyyki käveli katsomaan, nousisiko insinööri junasta. Tämäkin juna vaikutti olevan melkoisen täynnä ja väkeä purkautui junasta mustanaan. Pian hän kuitenkin näki tutun hattupäisen miehen ja meni tämän luo. Insinööri kertoi, mitä oli tapahtunut ja oli kovin pahoillaan tapahtuneesta. Kauaa he eivät voineet kuitenkaan odotella, juna Turkuun lähtisi klo DDDD ja heidän pitää vielä ostaa piletit. Insinööri maksoi liput, he nousivat junaan ja matka saattoi alkaa kunnolla.

Juna puksutti läpi kauniiden maisemien. Neiti Tyyki ja insinööri istuivat vierekkäin, pitivät toisiaan kädestä kiinni ja ihailivat näkymiä. Matka eteni muuten mukavasti, mutta Käyrän asemalla tuli 10 minuutin viivästys ja juna pääsi jatkamaan matkaansa sen takia klo EEEE. Muita viivästyksiä ei enää tullut ja juna saapui Turkuun. Neiti Tyyki ei ollut koskaan käynyt Turussa ja ihailikin kaupungin kauniita rakennuksia haltioissaan. Höyrylaiva kohti Tukholmaa lähtisi vasta klo FFFF, joten heillä olisi päivä aikaa tutustua kaupunkiin. He kävivät katsomassa Tuomiokirkkoa, akatemian rakennuksia ja kävelivät pitkin Aurajoen vartta. He söivät neiti Tyykin tekemiä eväsleipiä ja nauttivat aurinkoisesta päivästä. Sitten olikin jo aika mennä satamaan.

Neiti Tyykiä jännitti hieman, hän ei ollut koskaan matkustanut höyrylaivalla. Laivan nimi oli S/S von Döbeln ja se näytti neiti Tyykin mielestä kauniilta ja ylväältä. Nuoripari vei tavaransa II-luokan hytteihin, kummallakin oli parin muun matkustajan kanssa jaettu hytti. Sen jälkeen he menivät kannelle katsomaan, kun laiva irtautui satamasta. "Isäsi on todella ystävällinen, kun hän osti meille nämä laivaliput", neiti Tyyki sanoi haltioissaan nuorelle insinöörille. He ihailivat saaristomaisemia auringonlaskuun asti ja vetäytyivät sitten nukkumaan.

Laiva saapui Tukholmaan nuoren insinöörin kellon näyttäessä GGGG. Nuori insinööri yllättyi hieman, mutta tajusi sitten, ettei ollut muistanut siirtää kelloaan. He hakivat matkatavaransa ja astuivat maihin. "Nyt me sitten olemme Tukholmassa", neiti Tyyki totesi haltioituneena. He kävelivät käsi kädessä pitkin vanhan kaupungin kapeita katuja, ohittivat kuninkaanlinnan, kauniin pitsikattoisen kirkon ja ihailivat vanhoja rakennuksia. He ohittivat myös upeannäköisen Carlton-hotellin, jonka kadunnumero oli HHHH. "Lupaan, että vien sinut häämatkalla tuonne", nuori insinööri sanoi neiti Tyykille. Viimein he saapuivat kultasepänliikkeeseen, jossa nuoren insinöörin ystävä heitä jo odotti. He löysivät kauniit sormukset ja kaupanteon jälkeen insinöörin ystävä kutsui nuorenparin päivälliselle. Ilta kului kuin siivillä ja kello oli lähempänä kymmentä ennen kuin neiti Tyyki ja nuori insinööri menivät nukkumaan. He majoittuivat eräässä matkailijakodissa.

Seuraavana päivänä nuorellaparilla oli vielä hyvin aikaa kierrellä Tukholmassa ennen kuin höyrylaiva lähtisi takaisin Turkuun. Koko päivän käveltyään he astuivat laivaan, joka lähti klo IIII. He katselivat vielä hetken laivan irtaantumista satamasta ja Tukholman jäämistä taakse, mutta vetäytyivät varsin pian hytteihinsä väsyneenä kaikesta päivän kävelystä. Neiti Tyyki ihaili vielä hetken kihlasormustaan ennen kuin sulki silmänsä ja nukahti.

Laiva saapui Turkuun ja paluumatka Forssaan mentäisiin linja-autolla. Se lähtisi vasta klo JJJJ, joten heille jäi aikaa kierrellä Turussa. He kävivät katsomassa Turun linnaa, kiertelivät käsityölästen kojuja ja istuskelivat kirkkopuistossa. Viimein oli aika nousta linja-autoon ja aloittaa matkan viimeinen etappi. Enää muutama tunti ja Tyykikylän piiput näkyisivät jälleen.

***

Pohjoinen: 12*(DDDD+EEEE)+9*(AAAA+BBBB+CCCC)+JJJJ-2*HHHH+5

Itä: 5*(FFFF+IIII)+7*(GGGG+JJJJ)-4*HHHH-20

Onnea etsintään!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Asemalla. Lähde: Jokioisten Museorautatieyhdistyksen nettisivut (https://www.jokioistenmuseorautatie.fi/fi/infosivut/sijainti-taustat)

20 Logged Visits

Found it 17     Write note 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 9/18/2017 6:09:01 AM Pacific Daylight Time (1:09 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page