Skip to Content

<

Valtion viljavarasto

A cache by maelhav Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/22/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


(Aivan ensimmäiseksi varoitus: Älä mene junaradalle tai edes ojaan junaradan puolelle, vaikka GPS sinne suuntaan ohjaisikin! Kätkö ei löydy sieltä. Helpoin suunta lähestyä kätköä on merkityiltä parkkipaikoilta Pakkamestarinkadun tai Ratamestarinkadun päästä. Älä tule kätkölle junaradan yli, sillä rata on vilkkaasti liikennöity.)

Seinäjoella Kapernaumissa Suruttomankalliolla sijaitsevan Valtion viljavaraston vanhin siilo-osa on vuodelta 1938. Sen suunnittelivat rakennushallituksen insinööri Kalle Elo ja arkkitehti Väinö Vähäkallio. Myöhemmin viljavarastoa on laajennettu etelän suuntaan uudemmilla betonisiiloilla 1940-, 1960- ja 1980-luvuilla.

Seinäjoen viljavarasto on vanhin valtion viljavarasto ja siten rakennushistoriallisesti merkittävä. Se edustaa 1930-luvun funktionalismia. Varaston vanhin osa on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäviin kulttuurihistoriallisiin kohteisiin ja se on suojeltu valtioneuvoston päätöksellä.

(Lähde: Seinäjoen rakennuskulttuuria: asutus, kulttuurimaisema ja vanha rakennuskanta. Toim. Tellervo Lahti 2002)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

169 Logged Visits

Found it 157     Didn't find it 4     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.