Skip to Content

<

Euroopan suurin kraatterijärvi START.

A cache by duoXnobis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/09/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö aloittaa Euroopan suurimman kraatterijärven Lappajärven ympäri-kierroksen, jota myös Pohjanmaan helmeksi kutsutaan. Kierros ei mene virtaviivaisesti maantien laitoja seuraten, vaan välillä poikkeaa rantaan. Tarkoitus on, että järvi avautuu sinulle eri puolensa näyttäen. Kierroksella saat lisäksi tiedonmurusia seudusta.


Ota tälle kierrokselle mukaan kiikari ja kamera, kenties pääset näkemään jotain sykähdyttävää, välillä vihastuttavaa. Varaudu myös kynään, sillä voi olla ettei joka purkilta löydy! Koordinaatit tarkasti ystävällisesti kolleega Pörröt, suurkiitos hänelle!!

Kisarannasta Savonjoen laskuvesiltä siis startti ja nauttikaa! 

Kerää samalla muutamalta kätköltä saalista; näin pääset bonukselle! N 63 A.B0 E 023 C.D0

Lappajärven varhaisimmasta asutuksesta tiedetään hyvin vähän. Monet alueen nimet viittaavat lappalaisten asuttaneen seutua. Niinkin myöhään kuin 1500-luvulla Lappajärven itärannalle asettui joitain ruotsalaisia, mutta vielä saman vuosituhannen aikana seudulle tuli myös hämälaisiä ja savolaisia.

Varsinainen Lappajärven ympäristön asuttaminen tapahtui, kun savolaiset kaskenpolttajat asettuivat pääosin järven länsirannalle Savonkylään.

Savolaismurteet on laaja-alaisin Suomen murteistosta. Etelä-Pohjanmaan itä- ja pohjoisosat lasketaan savolaismurteisiin, ja tähän ”savolaiskiilaan” lasketaan kuuluvaksi erityisesti Vimpeli ja Lappajärvi. Savolaiskiilalla tarkoitetaan eteläpohjalaiseen murrealueeseen tunkeutuvaa itämurteista kielialuetta.

Nykyisin länsi- ja itäsuomalaiset murreominaisuudet ovat yhdistyneet siten, että murre on tullut lähelle suomen yleiskieltä. Savolaismurteesta poiketen Järviseudulla ei esiinny yleisgeminaatiota.

- Mitä yhteistä on savolaisella ja hirvikärpäsellä?
- Molemmat leviävät länteen, eikä sille mahda mitään.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

265 Logged Visits

Found it 252     Write note 9     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.