Skip to content

<

L'Orxa, un poc d'historia

A cache by En_Patufet Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/09/2017
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


L'Orxa:

 

La història de l'Orxa i la vida dels seus habitants s'ha configurat en funció de la seua posició estratègica com un dels punts clau de la comunicació entre la costa mediterrànea i la comarca d'El Comtat.

Esta localització va propiciar la construcció d'una estació ferroviària del denominat "Trenet dels Anglesos", convertin´-se l'Orxa en un municipi amb un gran dinamisme econòmic, seu d'una important indústria paperera.

El desmantellament en 1969 del "tren Xitxarra" i el tancament de la fàbrica "Raduán", on van treballar fins l'any 2000 molts veïns, han reorientat el futur de l'Orxa cap a l'aprofitament dels seus extraordinaris recursos paisatgístics, ambientals i patrimonials.

 

 

 

WAYPOINT 1: N 38° 50.631 W 000° 18.752


Plaça Major.


Només una casa va quedar en peu despres del terratrémol ocorregut l'any 1644. El poble va quedar arrasat i 7 persones (4 dones i 3 xiquets), van perdre la vida. Una placa col·locada al carrer Major recorda aquesta catàstrofe.

 

 

 

 

 

Per obtenir la incògnita A, has de situar-te en les coordenades del waypoint i observar la casa de l'esquerra, hi ha una placa en recor del terratremol.

 

 


A = Últim any que apareix a la placa.

(Hauràs de reduir aquest nombre a un sol dígit. Per exemple: 1379 = 1 + 3 + 7 + 5 = 16.----->  16 = 1 + 6 = 7)

 

 

WAYPOINT 2: N 38° 50.576 W 000° 18.733


Cines "Cervantes" i "España"

 

La presència de 2 cines a l'Orxa, el "Cervantes" i el "España" revela la importància que van tindre les projeccions com "Fabrica de  sueños" per als veïns del poble i de les localitats limítrofes, on la televisió no va arribar fins pasat 1980. La ubicació estratègica de l'Orxa, amb la seua estació de tren, ha deixat en el record aquells dies en què les bovines arribaven al poble, permetent veure les estrenes al municipi.

 

 

 

 

 

Per obtenir la incògnita B, has de situar-te en les coordenades del waypoint i observar el cartell informatiu. Que únic número apareix en la informació d'aquest cartell?.

 

 

B = Únic número a la informació d'aquest cartell.

(Hauràs de reduir aquest nombre a un sol dígit. Per exemple: 13 = 1 + 3 = 4)

 

 

WAYPOINT 3: N 38° 50.585 W 000° 18.722


El Llavador

 

Amb aigua natural de la font, contínua en ús avui dia aquest antic safareig, sobretot per netejar peces de grans dimensions com llençols, edredons, etc .. al costat d'aquest espai comunitari s'ubiquen 2 abeuradors per als animals del poble.

 

 

 

 

 

 

 

Per obtenir la incògnita C, has de situar-te en les coordenades del waypoint i observar la casa de la dreta del llavador.

 

 


C =Que nombre de carrer té aquesta casa?.

(Hauràs de reduir aquest nombre a un sol dígit. Per exemple: 13 = 1 + 3 = 4)

 

WAYPOINT FINAL: N 38° 50.???  W 000° 18.¿¿¿

 

 

 

Per aconseguir les coordenades finals de localització del catxé, realitza les següents operacions i comprova el resultat obtingut amb el geocheck:

 

 

??? = [(A*B)*C]-15
¿¿¿ = [(A*C)*10]+A

 

Verificar coordenadas en:

 

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.