Skip to Content

This cache has been archived.

jamandcat: Då har det blivit dags att arkivera eventet. Tack alla som kom och gjorde eventet till den trevliga tillställning det blev. Ha en skön sommar och fortsätt vara stolta över vår nördhobby ☺️

More
<

Internationella nörddagen

A cache by jamandcat Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, 25 May 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Den 25:e maj är det internationella nörddagen - nördarnas helt egna dag - eller Geek Pride Day som dagen också kallas. Då är det alltså läge att stoltsera lite extra med sitt mest insnöade intresse, ett tillfälle för alla GEOCACHINGNÖRDAR, filmnördar, datanördar, musiknördar, sportnördar, fantasynördar, tevespelsnördar, science fiction nördar, frimärkesnördar, serietidningnördar, djurnördar, bilnördar och alla andra nördar att vara riktigt stolta!
 
Internationella nörddagen har sitt ursprung i Spanien, där "Día del orgullo friki" arrangerades 2006 och snabbt spreds över hela världen via Internet.
En anledning till att det är just den 25:e maj är för att det var denna dag som den allra första Star Wars-filmen hade premiär 1977. Det sammanfaller också med Towel Day, då vissa hängivna Sci-Fi-fans bär en handduk över axeln till minne av författaren Douglas Adams (Liftarens guide till galaxen) , medan andra firar The Glorious 25th of May med ett hårdkokt ägg och en kvist av syren för att hedra författaren Terry Pratchett (Skivvärlden).   
Internationella nörddagen firas på många olika ställen. I stockholm firas dagen genom att man har öppnat ett Nördgalleri på Tekniska Museet. Caféet har varit öppet sedan 2008 och på caféet har det varit många passionerade nördar och berättat om det de brinner för. I Göteborg firas dagen med en parad sedan 2013.

Nu är det dags att dagen uppmärksammas även i Skövde!
Vi träffas torsdagen den 25 maj kl 11.00-11.30 för att fira internationella nörddagen med fika och mingel vid grillplatsen vid gångvägen runt Åsbotorpssjön på Billingehus. *** OBS *** NY EVENTPLATS *** Jag har valt att flytta eventet ett par hundra meter till en av Åsbotorpssjöns andra grillplatser, detta för att det är risigt och uppväxt på den ursprungliga platsen. Medtag eget fika och gärna något att sitta på. Självklart går det bra att komma och bara mingla ifall man inte är fikasugen. Vill du ta med och visa dina mest nördiga geocachingprylar eller berätta din mest nördiga geocachingskröna så är det också välkommet. Det kommer även finnas en låda för TBs och coins.

Gångvägen runt Åsbotorpssjön är barnvagnsvänlig men sista biten fram till eventplatsen (ca 50 meter) är det liten skogsstig som gäller.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

36 Logged Visits

Write note 1     Archive 1     Will Attend 15     Attended 16     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     Announcement 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.