Skip to Content

<

Euroopan suurin kraatterijärvi 49.

A cache by duoXnobis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/19/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Euroopan suurin kraatterijärvi ympäri-kierroksella olemme Ylipäässä, kätköllä 49. Ylipään nykyinen kylätalo; entinen koulukiinteistö näkyy kätkölle. Koulurakennus on 1910-luvulta.


Ylipään kyläkuva on kokonaisuutena vaikuttava ja se on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaksi kulttuuriympäristöksi. Asutus on keskittynyt maantien molemmille puolille ja rantaan laskevan Visulantien varrelle. Teiden varsilla on arvokasta rakennuskantaa, jota on vaalittu huolella, ja on siten ilo silmälle. 

Ylipään kylä sijaitsee Lappajärven länsirannan korkeimmalla kohdalla kulkevan maantien varressa. Kylää reunustavat lännessä metsät ja pellot laskeutuvat jyrkkinä kohti järveä. Maatilojen kuten Ylitalon, Fossilan, Finnilän, Vanhatuvan ja Perkkiön pihapiirit ovat kiinni toisissaan ja niiden talousrakennukset muodostavat tiiviitä rakennusryhmiä. Yksikerroksisten päärakennusten ulkoasulle leimallisia piirteitä ovat kapeat ullakkoikkunat, pilareiksi koteloidut pitkänurkkasalvokset, valkeaksi maalatut laudoitetut räystään aluset sekä vuoraukset, joihin saumarimojen ja ullakkolistojen avulla on muotoiltu kapeita kaariaiheita.

Vanha koulukuva ei ole Ylipäästä :)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

336 Logged Visits

Found it 329     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.