Skip to Content

<

Karvian poliisivankila

A cache by huldrelokk & Vilmurina Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/17/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Mene annettuihin koordinaatteihin. Laske näkemäsi tekstin vokaalit ja konsonantit sekä muutamien kirjainten määrät. Suorita oheinen laskutoimitus niin saat loppupisteen sijainnin. Voit tarkistaa vastauksesi checkerissä.

N 62° 08.€€€ E 022° 34.§§§

€€€ =
vokaalit
vokaalit - k
vokaalit - k - r

§§§ =
konsonantit + u
konsonantit + u
konsonantit - a

HUOM. Koska metsäkone kaatoi puun ja söi purkin, uuden puun taas kaatoi tuuli ja muutenkin paikalla on nyt hakkuuaukea, siirrettiin purkki kokonaan uuteen paikkaan. Joten tästä päivästä (22.7.2019) lähtien kaikki vanhat naatit lensi ö-mappiin.

Historiaa

Jos vanhoja kirjoituksia on uskominen, nuorison elämä oli ennen vanhaan raakaa ja sopimatonta, jopa villiintynyttä. Juopottelut ja tappelut olivat jokapäiväisiä ilmiöitä. Kylien välisen vihanpidon vuoksi tappelut laajenivat helposti kylien välisiksi kyläkuntatappeluiksi. Myös yöjuoksut, pontikankeitto, kaljanjuonti, kortinpeluu ja rallattelu pitkin kylänraittia kädet housuntaskuissa edestakaisin kulkien tai hameenhelmoja tupsahutellen oli yleistä.

Tähän moraaliseen rappiotilaan iski nuorisoseura-aate, joka Karviassa sai uutta puhtia kanttori Korhos-Heikin myötä 1910-luvulla. Tavoitteeksi tuli keksiä nuorisolle mielekkäämpää ajanvietettä. Nuorisoseurantaloksi sopiva rakennus löytyi keskeltä kylää ja päätyi seuran omistukseen v 1912. Aluksi rakennusta tituleerattiin pahansuovasti “pirun kirkoksi” koska olihan seurankin harjoittama maallinen huvittelu, tanssiminen ja näytteleminen, joidenkin mielestä paheellista. Rakennuksen viralliseksi nimeksi tuli kuitenkin Sampola.

Sampolan pihapiirissä sijaitseva punainen ulkohuonerivi valmistui v 1932. Rakennukseen tehtiin myös putka, jota vuokrattiin v:sta 1936 lähtien valtiolle Karvian poliisiviranomaisten käytettäväksi. (Nuorisoseuran Grand Old Man ja pj viiden vuoden ajan oli konstaapeli Tuomas Perälä.) Putkassa on hirsiseinät ja kaksi selliä. Toinen oli naistenosasto. Jos katsot sisään ikkunoista, näet niissä kalterit. Selleissä ikkunat peitettiin rautalangasta tehdyllä verkolla.

Ulkorakennuksen historiaan kuuluu myös 1950-luvulla purettu palokunnan letkutorni, jossa sotien aikana toimi lottien ilmavalvonta.

Putka pysyi poliisien käytössä 1960-luvulle saakka. Huhun mukaan poliisit pakenivat v 1961 järjestetyssä vanhan ajan Kruunuhääjuhlassa hirmustunutta juhlakansaa putkaan, joten ilmeisesti se toimi tarvittaessa myös heidän omana turvapaikkanaan!


Lähteitä:

Uusi Koto-Karvian kirja II, s. 231-260
Hyvässä seurassa. Karvian Nuorisoseura 100 vuottaAdditional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Selliosastolla.
  • Ettei nyt vain tullu rallateltua liikaa kylänraitilla.
  • Hilut kinttuihin rettelöitsijöille.
  • Jotain hämärähemmojen työkaluja.

43 Logged Visits

Found it 31     Didn't find it 3     Write note 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.