Skip to Content

Multi-cache

Oulun kaupunginosat - 27. Kaakkuri

A cache by iiduliinu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/13/2017
In Finland
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkösarja esittelee 1.1.2013 perustetun Oulun kaupunginosat. Uuteen kuntaan on liitetty entiset Haukiputaan, Kiimingin, Oulun, Oulunsalon ja Yli-Iin kunnat sekä vuoden 2009 alusta liittynyt Ylikiiminki. Näin muodostuneessa Oulun kaupungissa on 23 suuraluetta ja 106 kaupunginosaa.


Tämä helppo ja lyhyehkö multi tutustuttaa sinut Kaakkurin suuralueen (suuralue nro 6) niin ikään Kaakkuri-nimiseen kaupunginosaan. Kaupunginosa on varsin laaja ja runsasväkinen, joten asukkailla on usein tarpeen tarkentaa vielä oma alakaupunginosansa. Multin myötä pääset kiertämään kaikilla näillä Kaakkurin eri nurkilla. Multi soveltuu parhaiten haettavaksi pyörällä tai jalkaisin, mutta autoilukin onnistuu. Ainoastaan multin lähtöpiste on virtuaalinen ja kaikilta muilta paikoilta löydät puuhun kiinnitetyn koeputken. Ethän irrota niitä kiinnityksistään! Loppupiste saa jalat irtomaan maasta, mutta kiipelyapuvälineille ei ole tarvetta.

1. Kaakkurin keskus

Multin ensimmäisellä pisteellä saat luotua silmäyksen käytännössä kaikkiin Kaakkurin keskeisiin palveluihin. Samalta paikalta näet marketin, terveysaseman, kirjaston, nuorisotalon, koulun, päiväkodin ja kirkon.

Pyhän Andreaan kirkon kirkkosalin ikkunoihin on painettu huurrelasinen kuviointi, joka taitelijan mukaan esittää ihmisjoukkoa. Katselijalle on myös annettu vapaus tehdä oma tulkintansa. Laske kirkkosalin länsipäädystä, kuinka monta kokonaista U:n mallista muotoa kuvioinnissa on ja lisää saatu luku kummankin alla olevan koordinaatin loppuosaan. Laske mukaan jokainen kuvio riippumatta siitä ovat ne yksittäin vai parettain, suljettuja tai avoimia.

N 64° 57.273 E 025° 32.780

Mielenrauhan tuomiseksi laskun tarkistamiseen checkeri: Tarkasta ratkaisusi

2. Metelinkangas

Metelinkangas on Metelinkankaantien ympärille rakentuva omakotitalokaupunginosa, jonka tien nimistä kätköilijä voi opetella ukkossanastoa. Mitähän eroa lie Ukonvaajalla, -säilällä, - nuolella ja -vasamalla?

3. Kiviharju

Kiviharju muodostuu rengasmaisen Kuukkelitien sisä- ja ulkopuolisista omakotitalokaduista sekä pienkerrostaloalueista. Tiennimistö hyödyntää erilaisia tikkoja sekä lintulaudan vieraita. Kiviharjulle on myös omistettu kokonainen geokätkösarja, joka soveltuu mainiosti tämän multin lomassa haettavaksi.

4. Kaakkurinkangas / Vanha Kaakkuri

Loppupiste löytyy yleisesti Vanhaksi Kaakkuriksi kutsutulta alueelta, eli Oulunlahdentien, junaradan ja moottoritien väliin jäävästä kolmiosta. Uusia taloja sielläkin on, mutta ennen Kaakkurin keskuksen rakentamista ja asutuksen voimakasta lisääntymistä Kaakkurin kaupunginosa tarkoitti käytännössä tätä aluetta. 

Lähteet: Oulun kaupungin internet-sivut ja Wikipedia

********************************************************

Kaakkurin kaupunginosa rajautuu lännessä Oulun moottoritiehen, pohjoisessa ja idässä Oulu-Kontiomäki rataan ja etelässä sen erottaa Metsokankaan kaupunginosasta kapea Virtaoja. Alueen väkiluku on kolminkertaistunut 2000-luvun aikana, mille alkusysäyksen antoivat vuonna 2004 valmistuneet marketti muine liikkeineen sekä 900 oppilaan Kaakkurin yhteiskoulu ja Kaakonpojan päiväkoti. Valmistuessaan koulun ja päiväkodin yhdistelmä oli Oulun suurin, mutta jäi nopeasti liian pieneksi Metsokankaan kaupunginosan rakentamisen alettua. Vuonna 2004 valmistuivat myös aivan koulun naapuriin Kaakkurin monitoimitalo, jossa toimii kirjasto, asukastupa ja nuorisotalo, sekä Pyhän Andreaan kirkko, joita kaikkia yhdistää sama voimakkaan punatiilinen välimaailma. Pyhän Andreaan kirkko on Oulun uusin kirkkorakennus, eikä koko Suomessakaan ole 2000-luvulla rakennettuja kirkkoja kuin kymmenkunta. Ouluun liittyneiden kuntien kuntakeskusten jälkeen Kaakkuri on Oulun väkirikkain kaupunginosa noin 15 000 asukkaallaan. Kaupunginosaa palveleekin kolme paikallisliikenteen bussilinjaa, mikä on tärkeää erityisesti siksi, että toisen asteen oppilaitoksiin Kaakkurin nuoret joutuvat lähtemään toisiin osiin kaupunkia. Myöskään korkeakouluyksikköjä alueella ei ole, mikä tekee Kaakkurista leimallisesti lapsiperheiden kaupunginosan.

********************************************************

FTF-löytäjän toivotaan tekevän seuraavan kätkön muutaman viikon kuluessa valitsemastaan vapaana olevasta kaupunginosasta, jossa myös kätkön tulee sijaita. Tämä antaa mahdollisuuden suunnitella kätköjä jo etukäteen. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Mikäli tämän kätkön FTF-löytäjä ei halua tai voi tehdä seuraavaa kätköä, niin ilmoittakoon siitä selvästi, tällöin kuka tahansa voi ilmoittautua seuraavan tekijäksi. Olisi kuitenkin toivottavaa harkita antavansa FTF-mahdollisuus sellaiselle kätköilijälle, joka pystyy/ehtii/kehtaa tehdä seuraavan sarjan kätkön. Myös omakohtainen kokemus ko. kaupunginosasta on plussaa. Nimeä uusi kätkö samalla periaatteella kuin tämä löytämäsi, niin sarjaan jo tehdyt kätköt on helppo löytää hakutoiminnolla. Myös meirami pitää listaa tehdyistä kätköistä. Sarjan tarkoituksena on saada uusia laadukkaita kätköjä eri kaupunginosiin, myös niihin joissa niitä ei ole tai on niukasti. Tavoitteena on myös innostaa uusia kätköilijöitä tekemään kätköjä. Kopioi tämä tähtien välinen osuus tekstistä seuraavan kätkön kuvaukseen, jotta kätkösarja jatkuisi. Luettelo kaupunginosista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Oulun_suuralueista_ja_kaupunginosista

********************************************************

Additional Hints (Decrypt)

1. cvfgr: Bvxrn yhxrzn ba uryccb fnnqn, xhauna uhbznng flfgrrzva.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

47 Logged Visits

Found it 38     Didn't find it 1     Write note 6     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 11/23/2017 9:04:06 AM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (5:04 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page