Skip to Content

<

FR B-S #07 Tussenpunt 1 Vrouwenweg

A cache by Laag Holland Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/09/2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Fiets Route Beemster-Schermer

Is een route bestaand uit 10 traditional caches met een bonus. De route start net ten Noorden van Middembeemster en eindigt in het de Noordoost hoek van de Schermer bij Schermerhorn. Van hier uit sluit de route aan op de Fiets Route Schermer Beemster welke eindig bij Middenbeemster.

Beiden routes aansluitend vormen een mooi rondje door het UNESCO werelderfgoed Polder de Beemster langs interessante punten. Bij de beginpunten van beiden routes kan gestart worden. Eventueel kan het rondje uitgebreid worden met cache routes in de Schermer.

De cache locaties zijn het beste met de fiets te bereiken, lopend kan ook. NIET met de auto omdat er geen parkeergelegenheid is bij de caches. Auto's in de berm en op opritten geeft overlast voor de bewoners waardoor het voortbestaan van deze route ernstig in gevaar komt. DOE deze route dus NIET met de auto!

 


Tussenpunt 1 Vrouwenweg

De Vrouwenweg net als alle wegen in de Polder de Beemster kaarsrecht, maar veel smaller dan bijvoorbeeld de Middenweg. Niet breder dan een karrespoor met aan beiden zijden bomen.

De Beemster is tegenwoordig verdeeld in meer dan vijftig stukjes met allemaal een eigen waterpeil. Akkerbouwers willen immers een laag waterpeil onder hun land, terwijl dorpsbewoners een hoog peil wensen, omdat anders de palen onder de huizen kunnen verrotten. Het ideale waterpeil voor veeboeren zit daar tussenin, terwijl natuurbeheerders zo hun eigen wensen hebben. Doormiddel van lokale onder bemaling, stuwen en overlopen worden de lokale peilen gerealiseerd.

Beste cacher, als er problemen zijn met de cache log dan a.u.b. een Needs Maintenance log.

Als de problemen worden benoemd in een found log, is de kans groot dat wij dit niet opmerken en daardoor geen actie kunnen ondernemen!

Cache problemen:
• Logboek: vochtig, nat, beschimmeld, weg of (bijna) vol.
• Cachebehuizing is beschadigd.
• Cache is duidelijk zonder twijfel 'gemuggled'.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.