Skip to content

<

Woudlopers & Wulfke: 15 jaar geocaching

A cache by woudlopers & wulfke Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/24/2017
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Om ons 'kristallen geocache jubileum' te vieren bieden we een nieuwe avontuurlijke multi aan. Opgesteld volgens 'Woudlopers normen' met hoog sterrengehalte zowel voor moeilijkheid en zeker voor terrein! Je bent er ongetwijfeld enkele uren mee zoet voor je de eindlocatie zal vinden.

* * * * * *

In oktober 2002 trok een krantenartikel over geocachen onze aandacht. Het stond beschreven als een avontuurlijke zoektocht met GPS naar schatten die wereldwijd verstopt lagen en er lag zelfs een in onze provincie! We hadden nog geen GPS maar bij het krantenartikel stond een foto, we hoopten daarmee de cache te kunnen vinden... en dat lukte!
Op 28 oktober 2002 logden we onder de naam woudlopers onze allereerste cache. Het jaar nadien maakte wulfke een eigen nickname aan.
Na die eerste belevenis kochten we onmiddellijk een GPS maar de eerste zoektocht met onze 'Garmin IIplus' viel tegen. Een of andere instelling stond niet juist waardoor we de cachelocatie niet vonden en een foto hadden we niet…
Voor het jaar voorbij was hadden we toch al 7 schatten gevonden waarvan 5 multi's. Deze laatste dragen nog altijd onze voorkeur uit. Onze founds stijgen daardoor niet zo snel maar daar liggen we niet van wakker.
In de beginjaren lagen caches niet dik gezaaid. Om naar een schat op zoek te gaan moesten we almaar verder rijden. Na een aantal founds besloten we ons steentje bij te dragen en verstopten we zelf een schat.

* * * * * *

Het ontsnappingsspoor van Slawomir Rawicz (1915 – 2004)

In 1941 werd Slawomir Rawicz door de Russische geheime dienst naar Kamp 303 in het Siberische Irkoetsk gestuurd op beschuldiging van spionage. Hij werd zwaar gemarteld maar hield de lippen stijf op elkaar en kon zo aan de doodstraf ontkomen. Hij werd veroordeeld tot 25 jaar dwangarbeid in het kamp.

Na een lange voorbereiding kon hij in 1942 tijdens een zware storm samen met 6 andere gevangenen ontsnappen. Een helse tocht richting zuiden kon beginnen. Het contact met de beschaving moesten ze zoveel mogelijk proberen te vermijden. De vluchtroute liep langs het Baikalmeer naar Mongolië, verder door de Gobiwoestijn naar Tibet. Het laatste deel van de tocht liep over de Himalaya en dit in winterse omstandigheden. Slechts 3 van de 6 ontsnapten konden Indië bereiken. Indië was op dat moment nog Brits, daar waren ze eindelijk veilig. In de geschiedenisboeken staat deze ontsnapping bij de 10 grootste ontsnappingen allertijden.

Slawomir had de andere kampgenoten beloofd om tijdens hun vluchtroute allerlei afgesproken geheime tekens aan te brengen zodat eventuele andere ontsnapte gevangenen van deze tekens gebruik konden maken.

* * * * * *

De cache

Wulfke en Woudloper ,uitgerust met moderne middelen, volgden het spoor van Slawomir Rawicz. Een tocht die lang zou nazinderen... Konden zij de verschillende codes kraken om door dit onherbergzame gebied te trekken...? Ja... het is hun gelukt en nu willen ze deze tocht ter gelegenheid van hun 15 jarig jubileum delen met andere avonturiers die ook over moed en doorzettingsvermogen beschikken.

Om de multi tot een goed einde te brengen zal je GPS kennis danig op de proef worden gesteld. De terreinpuzzels zijn bijna allemaal op te lossen zonder digitale hulpmiddelen. Het is een avontuurlijke tocht waar doorzetting, moed en samenwerking bij nodig is.

Naast de items, te zien bij de eigenschappen, heb je nog nodig:

- Pincet
-
- Meetlat
- UV lampje
- Kleine zaklamp
- Verrekijker
- Fototoestel
- Handkompas...

Mogen we vragen om alle waypoints met zachtheid te behandelen. Er moet niets losgeschroefd of losgetrokken worden!!! Leg alles terug op de juiste plaats.

Om de eerste locatie te vinden moet je eerdere belevenissen van woudloper en wulfke opzoeken en ingeven in het kruiswoordraadsel. Woorden met een deelteken schrijf je aan elkaar vast. Zet nadien enkel de letters die je meer dan een keer in de blauwe vakjes ziet staan in alfabetische volgorde achter elkaar, zonder spatie tussen. Geef deze letters in de checker in. Met de juiste lettercombinatie krijg je de startcoördinaten.

Veel succes!


Horizontaal

5. van waar moest Coachy komen om aan het WW6 event deel te nemen?
6. Wie was het maatje van Rovertje op ons 1ste Avond Event?
7. De plaatsnaam waar wij onze allereerste cache vonden?
8. Hoeveel FTF's scoorden highfive! op ons Mini Event Sint-Truiden?
9. Wie haalde bij Woudlopers6: Aards Paradijs FTF?
11. Hoeveel founds telde yurrie-curry bij ons Mini Event Bilzen?
12. Wat is de naam van het team waarmee Pandabeertje aan het WW7 Event deelnam?
14.
Wie serveerde aan woudlopers 'koekjes' bij TRAM 6?
15. Welk beest bewaakte de cache bij de FTF van GCG35H?
16. Welk nummer stond op de vlag van Pevalo op ons 3de Avond event?

Verticaal

1. Wie plaatste de eerste log of note bij onze eerste eigen cache?
2. Wat vergat de moeder van jvdm1632 mee te nemen naar ons 2de Avond Event?
3. Wie organiseerde Het eerste Belgische Geocache Event?
4. Wat was de teamnaam waarmee !v@r & Co deelnam aan WW8?
9. Wie bedankte de Boenkers voor hun toffe gezelschap bij ons 4de avond event?
10. In welk team zat Tacri bij het 5de WW Avond Event?
11. Naam van het team dat FTF scoorde bij Woudlopers7: Rübenzahl cache?
13. Welke plaats behaalde team Enjoy op het Avond Event GCXTKT?U kan uw oplossing valideren met certitude.
 

Woudlopers & Wulfke 15 jaar geocaching

Code van banner:
<a href="https://www.geocaching.com/geocache/GC7B5GB_woudlopers-wulfke-15-jaar-geocaching?guid=4197613b-3875-4172-8db5-c84cdd9627f6"><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/358a4c8d-5ad3-4a24-b8f3-e63b74976f89_l.jpg" alt="Woudlopers & Wulfke 15 jaar geocaching" title="Woudlopers & Wulfke 15 jaar geocaching"></a>

Additional Hints (Decrypt)

Uhycpragenyr: ahyivreartramrfivremrfmrfivwsahynpug
JC13: bc urhirygwr zrg vwmrera cva.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.