Skip to content

This cache has been archived.

Karsten: Velger å arkivere den. Takk for alle besøk.

Karsten

More
<

(Midt i) Mygg_____ - Virtual Reward

A cache by Karsten Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/16/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Om navnet

Når en slår opp ordet _____ i ordbøkene utgitt av Språkrådet/Universitetet i Bergen, ser en at det kan tolkes på flere måter. Bortsett fra den betydningen som de fleste av oss vil komme på først - et engstykke ved vann - kan det da altså brukes som anatomisk begrep. I forbindelse med mygg står en derfor fritt i å velge om cachen ligger ved et engstykke ved vann der det muligens finnes en og annen mygg eller på et nokså trangt sted inne i selve insektet. Cachestørrelsen Virtual, godt under Nano, må ikke brukes for å trekke forhastete konklusjoner.

Om stedet

Cachen ligger i Øyeren-deltaet, omtrent i midten av en trang tverrkanal - Mygg_____. Kanalen går mellom Kirkeråka (Kusandråka, Innerråka) og Midtråka (Sniksandråka, Gjushaugsandråka, Firerråka). Hvilke navn som brukes for råkene er avhengig av hvem du spør. Førstnevnte råk er det østre løpet i deltaet, sistnevnte det midterste. Mygg_____ ligger i et område uten ferdselsrestriskjoner hele året, det samme gjelder ankomsten fra Fetsund Lenser/Våtmarkssenteret. Mesteparten av året trenger du båt/kajakk/kano. Jeg vet ikke hvorvidt det er trygt å ferdes på isen vinterstid fordi Øyeren er regulert.

Om cachen

Dette er en virtuell cache uten fysisk beholder. Vannstanden varierer en del men cachen ligger per definisjon i midten av kanalen og da mener jeg særlig tverrretningen. For å kunne logge den er det et enkelt krav:
Dokumenter med ett eller flere bilder at du har vært på stedet, uansett føreforhold. Ansiktet trenger ikke å være synlig. Eksempelbildet viser at lav vannstand er ingen unnskyldning. Kun et bilde av GPS-posisjonen oppfattes ikke som tilstrekkelig dokumentasjon.

Trivia

Sitert fra boken "Øyeren og elvene" (S. Solberg, Ø. Søbye, kulTurforlaget, Fetsund, 1. opplag, 2012):
Da Gro Harlem Brundtland, som ung miljovernminister på 70-tallet, var med i båten til oppsynsmann Gunnar Andersen på befaring i det nye verneområdet i Nordre Øyeren, spurte hun nysgjerrig om mangt og mye. Da de kom til Myggen, spurte Gro om kanalen hadde noe navn. Oppsynsmann Andersen skulle til å si navnet som alle kjente så godt, men holdt igjen, og svarte isteden: - _______ _________. Gro avslørte at hun hadde humoristisk sans, for hun lo så tårene trillet og svarte: - Det er det fineste navnet jeg har hørt!
Om du ønsker let deg fram til svaret fra oppsynsmannen men det publiseres ikke her.

Takk

Takk til Marit og Kjell som ble med som guider en ruskete kveld i august 2018, da tiden begynte å tikke.

Virtual Reward - 2017/2018

This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between August 24, 2017 and August 24, 2018. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.