Skip to content

<

Assen (Virtual Reward)

A cache by geomonden Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/24/2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Nederlands
Assen
Assen de hoofdstad van Drenthe. Als je Assen bezoekt dan mag een bezoek aan Bartje zeker niet ontbreken. Ook staat Assen voor het grootste sportevenement van Nederland de Dutch TT en het Drents Museum. Het Drents Museum staat in het oudste deel van Assen, waar vroeger het klooster Maria in Campis stond.

Bartje
Bartje Bartels is de hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Het is een jongetje dat opgroeit in een arm Drents landarbeidersgezin en hij is beroemd geworden door zijn uitspraak "Ik bid niet veur brune bonen”. Op 4 september 1954 werd in de tuin achter het oude gemeentehuis in het centrum van Assen, het beeld van Bartje onthuld. Omdat dit stenen beeld geregeld vandalisme kreeg te verduren, werd door de beeldhouwster in 1981 een nieuwe, bronzen beeld gemaakt. Al enkele jaren viert Bartje zijn verjaardag in de Drentse provinciehoofdstad Assen. Vrijwel ieder jaar gebeurt dit (doorgaans) op de eerste zaterdag in september, meestal op het Koopmansplein in het centrum. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, viert Bartje ieder jaar zijn twaalfde verjaardag.

Het originele beeld van Bartje is gratis te bezoeken in de Kloostergang van het Drents Archief.
Het Drents Archief is open van Di t/m Do van 10.00 tot 17.00 en Vrij van 10.00 tot 13.00 uurKloostermuur
Maria in Campis (ook Sancta Maria te Campe of Mariënkamp) is een voormalig Drents klooster, oorspronkelijk gevestigd bij Coevorden, vanaf ca. 1260 in Assen. De verhuizing van het klooster naar Assen is waarschijnlijk de belangrijkste gebeurtenis van de huidige stad geweest. Het is zelfs onwaarschijnlijk dat de stad er zonder het klooster nu zou zijn geweest. Maria in Campis was een vrouwenklooster en is in 1602 opgeheven. Het voormalig kloostercomplex wordt nu gebruikt door het Drents Museum en het Drents Archief. De overblijfselen van het klooster zijn de oudst bewaard gebleven stukken in Assen. Zo is er een restant van de kloostermuur met poort en oude waterpomp te vinden.


Drents museum
In 1854 werd het Provinciaal Museum van Oudheden opgericht. Het museum startte met één kast in het gouvernementsgebouw (provinciehuis), dat onderdeel was van het klooster Maria in Campis. Het kreeg begin 1900 onderdak in het nieuwe gebouw van het Rijksarchief. In 1964 werd het Ontvangershuis aangekocht en tien jaar later verhuisde het museum naar het provinciehuis. Sinds 1996 heet het museum Drents Museum. De oude ingang is aan de Brink en wat een klooster met Abdijkerk. De hoofdentree bevindt zich sinds 2011 in een voormalig koetshuis van het Drostenhuis, dat via een onderaardse gang met de andere gebouwen is verbonden.


TT monument
De eerste Dutch TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925. Er was nog geen sprake van een ‘echt’ circuit. Het waren races op de openbare weg. Als circuit diende de 28,4 km lange wegendriehoek tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo. Het jaar daarop verhuisde de tweede Dutch TT naar Assen waar, even ten zuiden van de Drentse hoofdstad, een nieuw 16,5 km lang parcours gevonden werd. Dat deed dienst tot en met de 24e TT in 1954, jaarlijks – uitgezonderd de periode 1940-1945 tijdens de tweede wereldoorlog– als circuit. In 1946 werd de draad weer opgepakt, zij het slechts nationaal, maar vanaf 1947 was de Dutch TT weer een internationaal evenement. In 1992 werd het huidige TT Circuit Assen voor het eerst permanent onttrokken aan het openbare verkeer.

Dit monument symboliseert de jarenlange verbondenheid van het TT-circuit met de samenleving waarbij mens en machine tot één zijn versmolten.Opdracht:
Om deze virtual als found te loggen moet je de onderstaande opdrachten uitvoeren.

1. Maak een foto bij minimaal 3 van de 4 aangegeven locaties: Wp1 t/m Wp4.

* Omdat het kan voorkomen dat de plaats waar je de foto's moet maken niet of niet goed bereikbaar is, hoef je maar op drie van de vier locaties een foto te maken.

2. Maak een foto van jezelf met je GPS of smartphone bij het onderwerp.

* Heb je geen GPS en moet je een foto met je smartphone maken, doe dit dan door middel van een selfie.
* Een foto van jezelf met je gezicht bij het onderwerp zou leuk zijn, maar dit is optioneel.

3. Plaats deze drie of vier foto's bij je log.

* Logs waar alleen het onderwerp op staat of die niet aan de opdracht voldoen, worden verwijderd.*


English
Assen
Assen, the capital of Drenthe. If you're visiting Assen then you should definitely visit Bartje. Also, has Assen the biggest sporting event in the Netherlands the Dutch TT and the Drents Museum. The Drents Museum is located in the oldest part of Assen, where in the past the monastery Maria was in Campis was located.

Assignment:
To log this virtual as found, you must complete the assignment below.

1. Create a picture with your GPS / Smartphone at the 3 of 4 indicated locations: Wp1 t/m Wp4.

* Because it can occur that the place where you need to make the photos is not or not well accessible, you only have to take a picture of three of the four locations.

2. Make a picture of yourself with your GPS or Smartphone at the location.

* If you don't have a GPS and you need to take a picture with your smartphone, then make a selfie of yourself with the subject.
* A picture of yourself with you face would be fun, but this is optional.

3. Place these 3 or 4 pictures with your log.

* Who do not meet the assignment, will be deleted. *


German
Assen
Assen, die Hauptstadt von Drenthe. Wenn Sie Assen besuchen, sollte ein besuch zu Bartje nicht vergessen werden. Assen ist auch der größte Sportereignis der Niederlande „the Dutch TT“ und das Drents Museum. Das Drents Museum ist im ältesten Teil von Assen, wo einst die kloster Maria in Campis stand.

Auftrag:

Um online zuloggen müssen Sie den folgenden Auftrag ausführen.

1. Nehmen Sie ein Bild mit Ihren GPS / Smartphone am den 3 von 4 angegebene Punkte: WP1 t/m WP4.

* Es ist möglich, dass die Thema wo Sie die Bilder nehmen müssen nicht oder nicht leicht zugänglich ist. Dan können Sie von nur drei der vier Thema's ein Bild machen.

2. Posted bitte diese 3 oder 4 Bilder von euch mit eurem GPS oder Smartphone bei Ihre log.

* Ein Bild von sich selbst mit dem Gesicht zu diesem Thema wäre schön, aber das ist optional.

* Log die nicht erfüllen mit dem Auftrag werden entfernt. *


Virtual Reward - 2017/2018

This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between August 24, 2017 and August 24, 2018. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.