Skip to content

[N.O.P.E.] LP #6 Ivoorkust Mystery Cache

Hidden : 01/03/2018
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Website Twitter Facebook Instagram
Deze cache maakt onderdeel uit van een serie van 9 caches met bonuscache over lost places in het Waterloopbos. De cache is als serie, maar natuurlijk ook apart, te loggen. Het gebied is toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.
Van begin jaren ’50 tot midden jaren ’90 voerde het Waterloopkundig laboratorium vele onderzoeken uit m.b.v. schaalmodellen van waterwerken uit binnen- en buitenland. Toen de computer zijn intrede deed, werden de modellen overbodig. Ze raakten in verval, overwoekerden en werden ware lost places!

Ivoorkust

Voor vele Nederlandse waterwerken werd onderzoek gedaan in het Waterloopbos. Het Waterloopkundig Laboratorium bouwde ook voor Europese landen modellen, zoals Noorwegen, Italië, Denemarken en Ierland. Maar ook buiten Europa had het onderzoeksinstituut bekendheid. Men maakte schaalmodellen voor plaatsen in Australië, Suriname, Karachi, Venezuela, Senegal, Abu-Dhabi, Thailand, Zuid-Afrika, Curaçao, Libanon en Soedan. Voor Turkije, Ghana, Libië, Nigeria en Ivoorkust deed het Waterloopkundig Laboratorium zelfs meerdere onderzoeken.
Om de haven van Abidjan in Ivoorkust te bereiken moet men door een kanaal varen, Canal du Vridi. Door de steeds groter wordende schepen was het noodzakelijk het kanaal te verbreden. Bij de monding van het kanaal verwachtte men het ontstaan van een zandbank. In een schaalmodel met zandbodem werd in 1967 onderzocht hoe dit kon worden tegen gegaan. Met maakte gebruik van stroming door het kanaal en wekte golven op in zee.

De cache
De cache bevindt zich niet op bovenstaande coördinaten. Om de locatie van de cache te bepalen, los je onderstaande puzzel op.

N 52 º robijn. (25 jaar) (70 jaar) (3 jaar)

E 005 º smaragd. (100 jaar -7) (35 jaar) (15 jaar)

Additional Hints (No hints available.)