Skip to Content

<

24 Askelta Jouluun - 19. Pähkinänsärkijä

A cache by pinjsonj Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/17/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

24 askelta Jouluun on vuonna 2017 joulukalenterihengessä perustettu kätkösarja, joka nojautuu Suomalaisen Joulun odotukseen. Kaikki kätköt ovat helppoja talvilöydettäviä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Muutamassa kätkössä on myös koodin pätkä bonuskätkölle, joten katso kätköt tarkkaan!!

Mitä jos tänä joulukuun 19.päivänä tutustuisit Erzgebirgeläiseen joulumaailmaan. Kuningas Pähkinänsärkijä vie sinut Erzgebirgeläiseen tarumaailmaan!

Erilaiset hahmot pähkinöiden särkemiseen tunnetaan jo antiikin ajalta. Erzgebirgeläinen pähkinänsärkijä syntyi noin v. 1870 Wilhelm Füchtnerin pajassa. Kuninkaan, poliisin, sotilaan tai metsävartijan hahmossa sen piti särkeä pähkinät tavalliselle kansalle ja oli samalla ylimistön pilakuva. Perusrakenneltaan ne ovat säilyttäneet saman muodon näihin päiviin asti.  Pähkinänsärkijästä tuli kuolematon E.T.A. Hoffmannin Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas- satuklassikon myötä, jota myös Hollywood on työstänyt piirrosfilmissään. Kuuluisin pähkinänsärkijä on kuitenkin P.Tshaikovskin balettiklassikko Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas.

Nyt voit sinäkin päästä tähän satumaailmaan, mutta varo Pähkinänsärkijät vartioivat satumaailman portilla.

 Tämä kätkö kuuluu 24 Askelta jouluun -kätkösarjaan. Kätkön "kotelo" on suurehko, mutta itse kätköpurkki on hieman pienempi. Kätköön voi jättää pieniä reissaajia ja geokolikoita jos ne ei vahingoita itse kätköä ja sen rekvisiittaa. Kätkö on ainutlaatuinen ja ei korvattavissa, joten toivotaan, että kätkö pysyy paikallaan ja sitä käsitellään varoen. Jos kätkö tullaan jästimään tai kätkö rikotaan, tullaan se vaihtamaan normipurkkiin. Ensimmäiselle löytäjälle on luvassa pieni joululahja

Kätkölle pääset Kaukkorventietä pitkin, se kuinka lähellä pääset autolla riippuu auton maastoon sopivuudesta sekä lumitilanteesta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

87 Logged Visits

Found it 86     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.