Skip to Content

<

Naavaa ja neulasia

A cache by anpi61 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/12/2018
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

TRADIKÄTKÖ Lohjanharjun maastossa. Kokoluokka omenan ja kenkälaatikkoon välissä. Maasto on osittain umpimetsää. Siis maastoon sopivat jalkineet jalkaan. Talvella luonnollisesti varauduttava lumeen ja jäähän. HUOM. Suljethan purkin huolella joka kulmasta. HUOM. Purkissa ei ole kynää. HUOM. Laitathan purkin takaisin piiloonsa, ettei näy.

LOHJANHARJU on osa sorasta ja hiekasta muodostunutta Salpausselkää, joka jääkauden lopulla kerrostui mannerjäätikön reunadeltaksi muinaiseen Itämereen. Lohjanharjulla, Lohjan aseman ja Muijalan välisellä alueella, Salpausselkä laajenee leveäksi ja korkeaksi tasanteeksi. Alueella on useita lähteikköjä, mm. Porlan lettokorpi ja Muijalan lähteet. Lohjanharju on tärkeä pohjavesialue, jolla sijaitsee useita vedenottamoita. Natura 2000 -kohteeseen kuuluu kaksi erillistä Lohjanharjun osaa sekä harjun liepeellä sijaitseva pieni lettosuo. Natura-alue on arvokas sekä geologisesti että kasvillisuudeltaan ja maisemaltaan. Lohjanharju on kasvillisuudeltaan varsin karua verrattuna esimerkiksi Etelä-Hämeen harjuihin. Pääosa harjualueesta on kuivahkoa puolukkatyypin kangasta. Karua kanervatyyppiä lähenevää kangasta on on loivilla etelärinteillä ja harjun laella. Sianpuolukkaa on rinteillä paikoin laikuttaisina kasvustoina. Kenttäkerroksen lajistoon kuuluvat mm. häränsilmä, harjumasmalo, kangasajuruoho, sikojuuri, kanervisara, kielo ja kalliokielo.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

189 Logged Visits

Found it 184     Didn't find it 1     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.