Skip to content

This cache has been archived.

GC_Enschede: Het is zover!

Het is mooi geweest en twee en half jaar na de plaatsing gaat Enschede Marathon nu definitief het archief in.

We willen iedereen danken voor de vele reacties, het enthousiasme waarmee jullie de puzzels hebben aangevallen en natuurlijk de mooie logjes.

Enschede Marathon was een bijzonder avontuur voor ons waarbij we een poging hebben gedaan om mooie, soms moeilijke maar ook vooral oplosbare puzzels te maken en dit te laten eindigen in een mooie tocht rondom Enschede.

Nu is dat avontuur ten einde en rest ons niets anders dan de caches op te ruimen en deze laatste log te schrijven.

Tot ziens!
-3Beren
-Blonde Beer
-TheGerhard1969

Let op!
De caches zijn vanaf vandaag NIET meer te loggen. Alle boekjes zijn ingenomen en we zullen de logs, die nu nog geplaatst worden, nakijken op echtheid en eventueel verwijderen.

More
<

EM #20 Spiraal lezen

A cache by GC_Enschede Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/01/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
4.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Let op!
De Enschede Marathon serie gaat
per 01-10-2020 in het archief!


Alle caches worden fysiek verwijderd
dus loggen na deze datum
is niet meer mogelijk


De cache ligt niet op de bovenstaande coordinaten.

Enschede Marathon


Welkom in Enschede, waar niet alleen de toerist en de bezoeker, maar ook de geocacher tegenwoordig alles van zijn gading vindt!

Tot 1750 was Enschede nog een onbetekenend stadje. Daarna zorgde de textielindustrie voor een enorme groei. Toen de textielindustrie in de jaren 60 van de vorige eeuw volledig instortte, ontwikkelde Enschede zich tot een dienstenstad. Met de Universiteit Twente en Medisch Spectrum Twente als de grootste werkgevers. Tegenwoordig is Enschede vooral bekend om zijn bruisende binnenstad en zijn kenniscentra die tot ver over de grenzen werkzaam zijn.

3 teams uit Enschede hebben zich verbonden onder de naam "GC_Enschede" om een geocache-trail voor je uit te zetten en je kennis te laten maken met de omgeving van onze prachtige stad.

Deze trail bestaat uit maar liefst 100 afzonderlijke caches met daarin verschillende soorten puzzels. Je zou het een puzzelmarathon kunnen noemen, met als doel een mooie fietstocht rond Enschede. Als je alle puzzels heb opgelost dan zal je zien dat je vanaf de parkeerplaats bij nr. 1 de caches op volgorde af kunt fietsen tot aan het einde bij nr. 100. Je kunt het rondje natuurlijk ook opdelen.

Het complete rondje is ongeveer 45 kilometer lang en gaat over met de fiets begaanbare wegen. Hier en daar onverhard, maar goed te doen. Met de auto is dit rondje echter NIET te doen, veel stukken zijn simpelweg verboden en/ of niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Hou daar rekening mee en respecteer de verkeersregels. De route is bedoeld om overdag te doen, sommige stukken mogen alleen tussen zonsopgang en zonsondergang betreden worden.

Benodigdheden voor de tocht:

  • Fiets
  • Hengel
  • Magneet aan stok of touw
  • Notitieblok voor bonusgetallen (3 bonussen)


De puzzel:


Spiraal lezenDe cache ligt op de volgende coördinaten:
N??° ??.??? E???° ??.???Natuurlijk mag je na het loggen van de serie ook de banner plaatsen:


HTML Code voor de banner:
<a href="http://www.3beren.com/marathon/marathon.html"><img src="http://www.3beren.com/marathon/img/banner.jpg" alt="Enschede Marathon" width="400" height="133" border="0"></a>


In samenwerking met:


Additional Hints (No hints available.)