Skip to Content

<

Suomi 100 vuotta 2013 - 21 tapaa pilata avioliitto

A cache by tuoppi36, lapinlikka & Saha56 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/22/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta vuonna 2017. Tämä kätkösarja on Suomalaisten geokätköilijöiden yhteinen ponnistus, jolla juhlistetaan 100 vuotista itsenäistä Suomea. Sarjan kätköt esittelevät kukin yhden Suomen 100 itsenäisyyden vuosista.

 

Suomi 100 vuotta 2013 - 21 tapaa pilata avioliitto


21 tapaa pilata avioliitto on Johanna Vuoksenmaan käsikirjoittama ja ohjaama suomalainen komediaelokuva. Elokuva sai ensi-iltansa 8. helmikuuta.2013. Pääosissa näyttelevät Armi Toivanen, Essi Hellén, Aku Hirviniemi, Riku Nieminen sekä Pamela Tola. Muissa osissa nähdään mm. Vesa Vierikko, Niina Lahtinen, Aarre Karén, Eila Roine, Miia Nuutila, Jarkko Niemi, Krisse Salminen, Eero Ritala sekä Mari Perankoski. Elokuva oli kyseisen vuoden katsotuin kotimainen elokuva ja samalla elokuva on kaikkien aikojen katsotuin suomalainen naisohjaajan elokuva. Elokuva oli myös esimerkiksi Essi Hellénin debyyttielokuva. Muita kotimaisia elokuvia vuonna 2013 olivat mm. Vuonna 85, Selänne, Leijonasydän sekä Ainoat Oikeat. Lastenelokuvia puolestaan olivat mm. Rölli ja kultainen avain sekä Ella ja Kaverit 2 - Paterock.


 

Muita tapahtumia vuonna 2013:


Tammikuu

1. tammikuuta

- Suomessa toteutettiin 16 kuntaliitosta, jolloin kuntien määrä väheni 336:sta 320:een

Maaliskuu

5. maaliskuuta

- Suomen ensimmäinen, turkistarhauksen kieltämiseen tähdännyt kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle.

Huhtikuu

17-21. huhtikuuta

- Voimakkaat kevättulvat aiheuttivat tuhoja ympäri suomea

Toukokuu

9. toukokuuta


 

- Jemenissä joulukuusta 2012 lähtien panttivankeina olleet yksi itävaltalainen ja kaksi suomalaista (Atte Kaleva ja Leila Kaleva) vapautettiin naapurimaan Omanin toimiessa välittäjänä. Suomen ulkoministeriö suositti välttämään matkustamista Jemeniin maan heikon sisäisen turvallisuustilanteen vuoksi.

Lokakuu

29. lokakuuta

- Kivenlahti-Kirkkonummi välinen moottoritieosuus valmistui. Pituutta uudella moottoritieosuudella on 10,2 kilometriä.

Joulukuu

6. joulukuuta

- Itsenäisyyspäivänjuhlat pidettiin Presidentinlinnan remontin takia Tampereella.

31. joulukuuta

- Vuosi vaihtui suomen etelä- ja keskiosissa poikkeuksellisen lämpimässä säässä. Esimerkiksi Helsingin Kaisaniemen mittausasemalla rikottiin aiempi lämpöennätys, kun lämpöä oli +5,3º C astetta.


 

Kätkölle on saatu lupa maanomistajalta. Päätieltä lähtee pieni metsätien pätkä ja auton voi parkkeerata kuvauksessa näkyvään reittipisteeseen. Kätkö löytyy myös talvella ja sinne mahtuu hyvin isompiakin kulkijoita (jotka voi laittaa laatikossa olevaan muovipussiin) ja vaihtareita. Kätkössä on myös kynä.

FTF -löytäjille on luvassa myös palkinto, joka toimitetaan jälkeenpäin henkilökohtaisesti.

Suomi 100 vuotta – Geokätköilijöiden silmin: Suomi 100 vuotta – Geokätköilijöiden silmin on Valtionneuvoston hyväksymä virallinen juhlavuoden tapahtuma. Suomen itsenäisyyden jokaiselle vuodelle julkaistaan oma kätkö vuoden 2017 aikana. Kätköjen perusajatuksena on esitellä kyseisen vuoden historiallisesti merkittäviä tai tärkeitä tapahtumia. Kätköt ovat suurimmaksi osaksi helposti saavutettavissa. Vaikeus ja maastoarvot ovat maksimissaan 2,5/2,5.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.