Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
Event Cache

Pitkiä pellavia III

A cache by Pirkanmaa United GC Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, February 11, 2018
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mitä: Laskiaistapahtuma
Missä: Tampereella, Mustavuoren laskettelukeskuksella.
Milloin: 11.2.2018 Klo 15:00 - 17:00


Pitkiä pellavia IIILaskiaisen kunniaksi järjestämme sunnuntaina 11. helmikuuta jälleen kerran perinteisen laskiaistapahtuman tällä kertaa Mustavuoren laskettelukeskuksella. Tänä talvena laskettelukeskus ei ole toiminnassa, eli hissit ja kahvio ovat kiinni, mutta muuten rinteet ja nuotiopaikka on sovitusti käytössämme. Järjestäjä tuo mukanaan tulikorin ja puita, jotta saadaan tulet makkaran paistelua varten ja eiköhän sitä kahviakin ole tarjolla. Miittipaikan vierestä löytyy mukava mäki, mutta mäenlaskumahdollisuus riippuu toki lumitilanteesta. Kannattaa kuitenkin varata pulkat ja muut laskuvälineet mukaan ja kaikki lapset ja lastenmieliset mäkeen.

LaskiainenEnää laskiaista ei yhdistetä pellavankasvuun, vaan siinä hyvästellään pimein talvi ja aletaan odottaa kevättä. Laskiaisen perinneruokiin kuuluvat hernekeiton lisäksi laskiaispullat.

Suomessa, jossa laskiaisen aikaan on talvikeli, liittyy laskiaiseen myös mäenlaskeminen esimerkiksi pulkilla. Perinteisesti pulkkamäessä huudettiin ”pitkiä pellavia, hienoja hamppuja, räätikkäitä kun nurkanpäitä (hirrenpää nurkkasalvoksessa) ja nauriita kuin lautasia”. Naapurin pellolle saatettiin toivoa tippuroita ja tappuroita. Mitä kauemmas kelkka luisti, sitä pidempiä pellavia saatiin. Muiden uskomusten mukaan naisten tuli pitää hiuksiaan auki ja harjata niitä usein. Näin taattiin pellavista puhtaita, kuituisia, vaaleita ja kiiltäviä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

107 Logged Visits

Write note 2     Archive 1     Will Attend 44     Attended 59     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 12 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 3/31/2018 11:30:15 PM Pacific Daylight Time (6:30 AM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page