Skip to Content

<

GEOPOLY - Start

A cache by GEOPOLY Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/14/2018
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:GEOPOLY is een landelijke serie afgeleid van Monopoly. Veel bekende spelmogelijkheden zitten in deze serie verwerkt. Als je alle geocaches uit de serie hebt gedaan, mag je de banner op je profiel plaatsen.

Het spel is uitgevonden in 1934 door Charles. B. Darrow. Deze man was één van de vele werkloze mannen in de jaren '30. Zijn idee was om een spel te bedenken waarin iedereen miljonair kon worden. De jaren '30 waren moeilijke tijden in Amerika. Charles. B. Darrow ging met het spel naar een uitgeverij genaamd Parker Brothers, maar ze vonden dat het spel niet aan hun normen voldeed. Toen besloot hij om zelf 5000 exemplaren te maken. Het spel werd al snel een groot succes. Parker Brothers nam contact op met Charles om het spel nog verder uit te werken en nieuwe ideeën op te doen. Charles. B. Darrow greep die kans en sindsdien is het het meest verkochte bordspel ter wereld.

Reden genoeg om ook een GEOPOLY uit te brengen!

Doordat de cache locaties qua afstand flink uit elkaar liggen, is deze serie niet binnen één dag te doen, maar het is wel een uitdaging! De geocaches die uitgebracht zijn onder de serienaam GEOPOLY zijn via deze link te vinden. Van Start t/m Kalverstraat 36 stuks en als extra is er een GEOPOLY-Bonus!

Deze serie is gerealiseerd door meerdere teams: Casper.nl, chica's team, De Bosmannetjes, eikenhofjes, FireFarmer, Geoknarf, heegberts, joanne76, Josvstaalduinen, leipeooievaar, MaryRussellHolmes, merrlin, RaMaRoMa, Rhaegal, schut&co, Team Hazu, Twentse Mug, VanderMmeer, Viervoeter, Yuné, zooropa5, Zugführer, 0lifant en @wilbertoord.

Onze GEOPOLY heeft een eigen uitstraling en is afgeleid van het welbekende bordspel. Specialist tailchaser77 is aan het GEOPOLY-team toegevoegd voor het creëren van alle afbeeldingen.

Graag willen wij onze reviewer bedanken voor het in goede banen leiden van ons GEOPOLY project.
René, bedankt.Start, het eerste vakje op het spelbord waar het spel ook daadwerkelijk begint. Ook een vakje dat tijdens het spel recht geeft op een beetje extra 'inkomen' als je er langs komt. Tenminste als je niet op weg bent naar de Gevangenis, want dan gaat deze gulle gift van de bank aan je neus voorbij, en mag je eerst brommen. Voordat het spel gespeeld kan worden zul je eerst de doos moeten openen, alle attributen er uit halen, en op een ruime tafel leggen. Hierover zijn tien vragen die je moet beantwoorden om het eerste waypoint van deze cache te bepalen. Het originele Monopoly spel is als uitgangspunt genomen.


  • Hoeveel biljetten van $1 krijgt iedere speler voordat je begint van de bank? Dat is A.
  • Hoeveel stations vind je op het spelbord? Dat is B.
  • Hoeveel huizen vind je in de doos van het spel? Stapeltel het antwoord. Dat is C.
  • Bijzondere vakken op het spelbord zijn 'Kans' en 'Algemeen Fonds'. Hoeveel kaarten 'Algemeen Fonds' bevat het spel? Stapeltel het antwoord. Dat is D.
  • Wat is het maximale aantal spelers om Monopoly te spelen? Deel dit aantal door twee. Dat is E.
  • Hoeveel dollar krijgt iedere speler bij het begin van het spel? Neem hiervan het tweede cijfer. Dat is F.
  • Om te bepalen wie er mag beginnen moeten de dobbelstenen gegooid worden. Hoeveel is het maximale aantal ogen dat je kunt gooien met twee dobbelstenen? Stapeltel het antwoord. Dat is G.
  • Hoeveel hotels vind je in de doos van het spel? Stapeltel het antwoord. Dat is H.
  • Uit hoeveel vakjes bestaat het speelveld waar je overheen moet 'lopen' op het spelbord? Stapeltel het antwoord. Dat is I.
  • Hoeveel krijg je als je langs 'Start' komt, tenzij je naar de gevangenis moet? Stapeltel het antwoord. Dat is J.

Nu je de waardes voor de letters A t/m J hebt kun je die invullen in

N 51° AB.CDE   E 005° FG.HIJ


Controleer je gevonden coördinaat in onderstaande checker, en zie of je op weg kunt. Ook zul je hier nog verdere aanwijzingen krijgen voor het vinden van de cache.
De 36 GEOPOLY caches van Start t/m Kalverstraat gevonden? Dan mag je de banner op je profiel plaatsen.

Van Start t/m Kalverstraat vond ik 36 GEOPOLY caches!

Dit kunt u doen door onderstaande code te gebruiken:
<a href="https://coord.info/GC7FZR6" target="_blank"><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/533add03-571c-4c4a-a9ce-dad5fc625cba.png" alt="Van Start t/m Kalverstraat vond ik 36 GEOPOLY caches!" title="Van Start t/m Kalverstraat vond ik 36 GEOPOLY caches!" width"400" border="0" /></a>

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.