Skip to Content

<

Pato - Tammela Alphabet P

A cache by Anne_e & miukkki Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/27/2018
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Oli pistävän kylmä päivä. Kuusi kaverusta olivat lähteneet tutkimaan kylien historiaa. He olivat saaneet vihjeen että kahdennenkymmenennen kiven kohdalla piti kääntyä vasempaan. Minkä ihmeen kiven, pojat miettivät. Pekan isoisä oli heille edellisiltana kertonut tarinaa valtavasta padosta jossa oli taikaa. Nuoret miehet olivat innoissaan, he tahtoivat selvittää että löytäisivätkö he mystisen padon ja nuorten naisten suosion, niin kuin isoisä tarinassaan oli kertonut. 

Kolmanneksi vanhin pojista oli Paavo, hän ei uskonut tarinaa. Hänestä se oli vanhan miehen horinaa. Paavo oli rauhallisin porukasta eikä tahtonut olla huomion keskipisteenä. Paavo oli saanut isoveljensä Penan lähtemään heille kuskiksi 45mk:sta jos hän pääsisi taiasta myös hyötymään. Muille se oli sopinut. 

He olivat lähteneet ajelemaan isoisän vanhalla bussilla kohti vanhaa kylää. Pojat olivat kiinnittäneet huomiota että kyseisen tien varrella oli kiviä maamerkkeinä jossa oli numeroita. Autosta kuului kova kina kun pojat yrittivät selvittää että mistä suunnasta kivä piti laskea ja mitä olivat numerot kivissä. Pena laittoi rammaria kovemmalle jotta sai keskittyä ajamiseen. Tie 54. Pena mietti mennäkkö yli vai kääntyä. Porukka autossa hiljeni. Petri, se hijaisin, kertoi että hän on laskenut että ovat ohittaneet 16 kiveä. Vielä mentiin suoraan.

Pojat löysivät tien pään joka oli lumen peitossa. Eihän talvella ketään metsäteitä käytä, pojat pohtivat. Mystinen taika poltteli mielessä. Jätettiin auto ja lähdettiin kävellen jatkamaan matkaa.  Hetken patikoituaan pojat tulivat padon luo. Isoisä oli pojille sanonut että vain terävät hoksotimet ja puhdas sydän avaa taian lokerostaan. Siinä kaikki pojat seisoivat, edessä valtava pato joka ylettyi vähintään taivaaseen asti. 

Paavo, Pekka, Pena, Petri, Pasi ja Pertti päättivät tehdä yhteisytötä.  Isoisä on ollut nuoruudessaan matikka miehiä joten laskemiseen tämänkin pitää liittyä, pojat pohtivat.  Paavo laski ja laski. Pekka laski ja laski. Pena seurasi Paavon ja Pekan ilmeitä koska hän ei ollut kovin hyvä laskemaan. Pasia nauratti muiden aikailu, hän oli jo tehtävän ratkaissut. Seitsemäntuhatta satakolmekymmentäyksi, se oli oikea vastaus. Niin monta kiveä padossa oli. Mutta mitä ihmettä me teemme sillä tiedolla, pojat hihkaisivat yhteen ääneen.  Katsokaa, Pasi sanoi. 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

38 Logged Visits

Found it 35     Didn't find it 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.