Skip to Content

<

RV 4.29 Kapelle-op-den-Bos

A cache by gike3 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/03/2018
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


wees aub voorzichtig met deze cache !!

De Oude Pastorie is de voormalige pastorie in Nieuwenrode , deelgemeente van Kapelle-op-de-Bos. De pastorie is ingeplant op de plaats waar van 1140 tot 1270 een Norbertinessenklooster heeft gestaan. Dit klooster werd in 1140 door de Abdij van Grimbergen opgericht nadat het kapittel van Premonstreit in 1137 beslist had dubbelkloosters te verbieden. Door een overeenkomst tussen de Berthouts en de Heren van Wolvertem werden in Nieuwenrode de nodige gronden gevonden voor een afzonderlijk zusterklooster.

Het huidig gebouw werd ten tijde van abt Christophorus Outers in 1643-1647 gebouwd op de samenloop van de kleine Schriekbeek en de Bierbeek. Aan alle zijden was het door water beschermd. Het gebouw werd in 1682 vergroot in traditionele bak- en zandsteenstijl van de renaissance. Het jaartal is te vinden op de balk in de Berthoutszaal.

Het gebouw en het landschap zijn sinds 1976 beschermd. Het besluit kwam er nadat een deel van de pastorie in 1967 door brand zwaar was geteisterd. Sinds 1989 doet het gebouw dienst als cultureel centrum waar regelmatig tentoonstellingen en cursussen worden gehouden.

 

Deze multicache bestaat uit twee delen en vraagt wat zoek- , denk- en rekenwerk om naar het volgende waypoint te gaan en de cache te loggen .

U vindt de cache op :

WP  N 50  58  ...

        O 004  21  ...

Om de ontbrekende cijfers van N  en O coördinaten te vinden zoekt u de antwoorden rond de kapel,

je hoeft niet binnen te gaan in de kapel en alle antwoorden zijn te vinden op minder dan 5 meter van het gebouwtje .

A : N- coördinaat

  1. Het eerste getal van de N - coördinaat vindt u door de cijfers van de “ twee oudste datums” op te tellen , u bekomt dan een getal bestaande uit twee cijfers , tel deze twee op en u heeft het eerste cijfer van de ontbrekende N coordinaat.
  2.  Het laatste getal van de N - coördinaat vindt u door volgend raadsel ter plaatse op te lossen : “ Aan wie wordt in baksteen de liefde verklaard ? Het aantal letters van die naam is het derde cijfer van de ontbrekende N -  coördinaat.
  3. Het middelste cijfer van de ontbrekende N - coördinaat is de som van het eerste en laatste cijfer.

B : O- coördinaat

 Als u de cijfers 5,6 en 7 neemt van Fantasia NV , EN in die volgorde , dan bekomt u de ontbrekende O - coördinaat

 

Belangrijke tip : onthou de laatste drie cijfers van de oudste datum , u zou ze nog wel eens nodig kunnen hebben.

Good luck and find the cache , aub behandel deze cache met zachtheid.

      

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.