Skip to Content

<

HTE #55 Geocachers alfabet [ U ]

A cache by TjongerEvent Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/11/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De stempel hoort bij de cache, wilt u deze er in laten zitten.Ter gelegenheid van het TJONGER EVENT is deze cache gelegd.Voor de cachers die al wat langer actief zijn in het wereldje van geocachen zijn er niet zoveel geheimen meer voor wat betreft het taalgebruik.

Echter voor de beginnende cacher of leek is het soms een spraakgebrek en tast men volledig in het duister wat er nu daadwerkelijk bedoeld wordt.
Om daar nu wat aan te doen is er het geocachers alfabet.

De U is van UTM-coördinaten

Universele Transversale Mercatorprojectie. Alternatieve manier om coördinaten weer te geven. De aardbol is in een groot aantal 'vierkante' blokken verdeeld. Er wordt gerekend in meters. Noord is de afstand tot de evenaar. Oost: de afstand tot de linkerkant van het denkbeeldig blok genaamd 31U. Bij voorbeeld: Grote Markt van Delft: UTM 31U E 593322 N 5763243. Dat is noordelijk dik 5.763 km van de evenaar en oostelijk dik 593 km vanaf een denkbeeldig punt ergens in Engeland. UTM wordt een enkele keer gebruikt bij het geocachen om het vinden van de cache schijnbaar moeilijker te maken. De meeste GPSr's kunnen echter eenvoudig schakelen tussen verschillende coördinatensystemen.


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

461 Logged Visits

Found it 456     Write note 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.