Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Fifty Shades of Grey -Sidottu

A cache by Milla Magia Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/5/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


50 shades of grey, sidottu

Fi Tämä kätkö esittelee värikästä maailmaa... ja perustuu THOuudella löyhästi E. L. Jamesin samannimiseen romaaniin vuodelta 2011. -Tarkemmin ajateltuna siinä ei ole hiventäkään kirjallisesta teoksesta mutta saipahan silti innoituksensa jostain sieltä. Jokainen näkee värit hieman eri tavalla. Värin kokemiseen vaikuttavat materiaalin karkeus, pinnan muoto, sen kiilto, heijastavuus ja valaistus. Myös ympäröivä värimaailma vaikuttaa värin kokemiseen. Oma mieliala ja mieltymykset luovat myös haastetta väriaistimukseen.

Es Esta cache introduso los colores el mundo... y detrás de esta idea hay UUuna campaña basada en una novela de E. L. James que nombre iqual de esta cache. Todos verán los colores de una manera diferente. La forma que se siente en el color depende de la rugosidad de la superficie, la forma de la superficie, la brillantez, la capacidad de reflexión y las condiciones de luz. Aunque, los colores más cercanos se mezclan la fealdad. Los colores RAL es por todo 2328 que los colores gris unos 100.

En This cache show the colours of the world... and based, very LIIightly, the novel of E.L.James with the same name than this cache. Thinking of more precisely -not a glue of it but get the hint of it somethere about it anyway. Everybody will see the colours a different way. The way you feel the color depends the rougness of surface, the form of surface, glossyness, reflection abilityness and light conditions. Althought nearest colours mixing the feelyness. The shades of colours RAL is 2328 where the grey colours are about 100.


Background image from pixabay by marinamarusya13 - CC0 Creative Commons

Fi Viisikymmentä harmaan sävyä löytyy helpostikin. Suomessa hyvin yleinen RAL-värijärjestelmä antaa harmaalle peittävänä ja kuultavana lähes sata erilaista sävyä sisälle ja ulos. Ruukin värikartasta löytyy kolme harmaan sävyä vaalean harmaa RR21, harmaa RR22 ja tumman harmaa RR23 ja niitä lähinnä olevat RAL sävyt jotka eivät kuitenkaan vastaa täysin toisiaan ovat: RAL 7040 (RR21), RAL 7045(RR22), RAL 7024(RR23). RAL värijärjestelmässä on kaikkiaan 2328 värisävyä. Muita yleisesti käytössä olevia värijärjestelmiä ovat RGB-, CMYK- ja NCS-värijärjestelmä. Maailmassa on olemassa useita eri värijärjestelmiä.

RGB
RGB (Red, Green, Blue) on additiivinen eli lisäävä värijärjestelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että osavärien punainen, vihreä ja sininen summa on valkoinen. RGB värit ovat valkoisen valon osia, aallonpituuksia. RGB on saapuvan valon värijärjestelmä, jossa voidaan luoda eri väriyhdistelmiä sekoittamalla valoja keskenään. Mustana näemme ne kohdat, joista mitään näkyvää säteilyä eli valoa ei saavu. Lisäävää värijärjestelmää käyttävät kaikki valonlähteet: aurinko, tähdet, valaisimet kuten myös televisio ja tietokoneen näyttö. Kaikki käytännössä tarvittavat värit voidaan määritellä kolmen päävärin intensiteetin lukuarvoilla. Eri värisävyt saadaan aikaan sekoittamalla kolmea pääväriä erilaisissa suhteissa ja kirkkauksissa. Päävärien kirkkaudet määritellään 24-bitin värisyvyyttä käytettäessä asteikolla 0-255. Harmaat sävyt syntyvät yhdistämällä yhtä paljon punaista, vihreää ja sinistä pääväriä. Täysin mustan kuvapisteen arvot ovat 0,0,0 (Eli R:n arvoksi nolla, G:n arvoksi nolla ja B:n arvoksi nolla) ja valkoisen taas 255,255,255. Viitattu 9.5.2018 https://wiki.uef.fi/pages/viewpage.action?pageId=5046319

CMYK-Värijärjestelmä
Painotöissä käytettävä CMYK-värijärjestelmä (Cyan, Magenta, Yellow, Black) on subtraktiivinen eli vähentävä värijärjestelmä. Se perustuu heijastuvaan valoon. CMY-osavärien syaanin, magentan ja keltaisen summa on valkoisen sijasta musta. Koska CMY-yhdistelmä ei kuitenkaan tuota täysin puhdasta mustaa osavärien epäpuhtauksien takia, käytetään painotyössä lisäksi erillistä mustaa (K) väriä. Myös painettavat kuvat käsitellään ensin RGB-muotoisina, ja muunnetaan lopuksi painoprosessia varten väriavaruudeltaan suppeampaan CMYK-tilaan. Viitattu 9.5.2018 https://wiki.uef.fi/pages/viewpage.action?pageId=5046319

NCS-Järjestelmä
NCS-värit niin kuin silmä ne näkee NCS Natural Color System on looginen värijärjestelmä, joka on rakennettu sen mukaan, miten silmä näkee värit. NCS-järjestelmällä voidaan jokaiselle mahdolliselle havaittavalle värisävylle antaa yksiselitteinen NCS-värikoodi. Värijärjestelmä perustuu kuuteen perusväriin, joiden avulla ihmissilmä voi hahmottaa eri värisävyjä. Nämä perusvärit ovat valkoinen W, musta S, keltainen Y, punainen R, sininen B ja vihreä G. Huomaa, että tässä järjestelmässä myös vihreä luokitellaan perusväriksi. NCS-järjestelmässä värisävy määritellään sen mukaan, miten paljon se muistuttaa kutakin määritettyä perusväriä. Esimerkiksi NCS-määritelmässä S 2030-Y90R osio 2030 tarkoittaa nyanssia. Tämä kertoo, miten paljon värisävyssä on mustaa ja tässä sitä on 20%. Luvun toinen osa 30 tarkoittaa puhtaan värin kylläisyysastetta (kromaattisuus), mikä tässä tapauksessa on 30%. Lukuarvo Y90R määrittelee värin sävyn. Värisävy määritellään kahden perusvärin määrien suhteissa. Tässä tapauksessa värisävyt ovat keltainen Y ja punainen R. Värisävyssä Y90R on 10% keltaista ja 90% punaista. Puhtaissa harmaissa sävyissä ei ole havaittavissa mitään värisävyjä. Valko-musta väriakselin sävyissä on tunnuskirjain N, joka merkitsee neutraalia. Sävy 0300-N on puhtaan valkoinen. Seuraavat sävyt ovat 0500-N, 1000-N , 1500-N jne. päättyen sävyyn 9000-N, joka on puhdas musta sävy. Värikoodin kirjain S tarkoittaa, että värisävyn määrittelyyn on käytetty mallia, joka on toisesta (Second) värimallistosta. Tämä mallisto on näiden sivujen kirjoitushetkellä (v. 2001) voimassa. Viitattu 29.6.2018 http://www.ncscolourfin.com/fi/NCS-J%C3%84RJESTELM%C3%84/Kätkön sijoittamiselle on saatu asianmukaiset luvat.

Additional Hints (Decrypt)

[Fi] Uneznn, zhggn rv iäervffä. [Es] Tevf, creb ybf pbyberf ab. [En] Terl, ohg abg va gur pbybhef.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

83 Logged Visits

Found it 72     Didn't find it 4     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.