Skip to Content

<

Pitkänmatematiikan salat kurssi 1

Hidden : 4/24/2018
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä kätkö kuuluu ”Pitkän matematiikan salat” mysteerikätkö sarjaan ja on sarjan ensimmäinen kätkö. Kätköjen tehtävät perustuvat lukion pitkän matematiikan kursseihin(OPS16) ja jokaiselle kurssille tulee/on oma kätkö. Kätköillä pyritään saamaan ratkaisija tutustumaan erilaisiin asioihin, niin historiallisiin, kuin hienoihin paikkoihin yms. Sarjaa tekee useampi kätköilijä, jotka asuvat eri paikoissa, niin sarjan kätköt tulevat olemaan Kouvolassa ja Kokkolassa. Siis jos haluat sarjan kaikki kätköt etsiä, joudut matkustamaan kauaksi. 

Sitten selvittämään: 

Koordinaatit: N 60 5P.QR7 E 026 40.STU 

Koordinaattien selvittämiseksi sinun pitää mennä annettuihin koordinaatteihin ja sieltä löydät kyltin, josta saat tehtäviin numeroita ratkaistaksesi ne.

P

P :n saat kun ratkaiset eksponenttiyhtälöstä ax=b luvun x, jossa a=7 ja b= Kyltin mukaan itäisen sodan loppumisvuoden toiseksiviimeinen numero x6 + viimeinen numero, ja otat vastauksen 14. desimaalin. 

QR

Erään geometrisen lukujonon kaksi ensimmäistä jäsentä ovat a1 =3 ja a2 =9. Ratkaise lukujonon jäsen an, jossa n=Ota numero, monennestako Kustaasta kyltissä puhutaan ja laitat sen eteen numeron 1 Saat luvun QR, kun otat luvusta an toisen ja kolmannen numero. 

S=Kuinka monta prosenttia luku ABC on luvusta 5400? , jossa A on kyltin ensimmäisen kuvatekstin isojen kirjainten määrä ja BC on toisen kuvan kirjainten määrä-2 

TU 

Erään aritmeettisen lukujonon kolme ensimmäistä jäsentä ovat a1 =-9, a2 =-2 ja a3 =5. Ratkaise lukujonon luku an, jossa n= 2 ja laitat sen perään luvun A, joka on kyltissä ensimmäisenä mainitun vuosiluvun viimeinen numero. Luvun TU saat, kun otat luvusta an kaksi viimeistä numeroa ja lisäät siihen luvut a1 ja a2


Tsemppiä laskuihin 😊

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

32 Logged Visits

Found it 27     Didn't find it 1     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.