Skip to content

[N.O.P.E.] TIDT - Ondergemaal Steven Rippen Traditional Geocache

This cache has been archived.

N.O.P.E.: Gearchiveerd, zie onderstaand bericht.

More
Hidden : 04/22/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Website Twitter Facebook Instagram

Het laagste deel van de Noordoostpolder bevindt zich in Tollebeek. Het dorp en zijn omgeving hebben een eigen bemalingssysteem dat zo’n 2600 hectare beslaat.
In het verleden liepen er in dit gebied beken en uitlopers van de Overijsselse Vecht. Die wateren groeiden dicht en de plantenresten zijn gaan verteren. Bij het droogvallen van de polder zat er een veenlaag in de bodem. Die zorgde ervoor dat de bodem rond Tollebeek verder daalde dan in de rest van de polder. Daardoor kwam het grondwaterpeil in dit gebied te hoog te staan. Door onderbemaling wordt de grondwaterstand een extra halve meter verlaagd.

Ten noorden van Tollebeek wordt een 500 ha groot gebied bemalen door het gemaal “Steven Rippen” (1993). Het grondwater wordt hier op 5,90 m onder N.A.P. gehouden. Een elektrisch vijzelgemaal kan 80.000 liter per minuut wegpompen. Het water wordt geloosd in de Espelervaart, waarna het in de Urkervaart terecht komt. Steven

Wanneer je deze cache bezoekt, vergeet dan niet de bonuscodes te noteren. Samen met de codes die je kan vinden bij 'Ondergemaal Piet Oberman' (GC7K78H) en 'Ondergemaal IJsvogel en de Kievit' (GC7NK49) is het mogelijk om 'Eenmaal ondergemaal' (GC7NM16) te vinden.

Additional Hints (No hints available.)