Skip to Content

This cache has been archived.

GadgetCats: Takk for deltakelse

More
<

Morgenfuglenes 17. mai-feiring

A cache by GadgetCats Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, May 17, 2018
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ifølge kalenderen står solen opp i Bergensområdet kl. 04.54. Imidlertid er det litt fjell i øst fra eventstedet, og det går noen minutter etter dette før de første solstrålene treffer Kvarven.

Vi møtes dermed på oppgitte koordinater kl 04.45, så har vi noen minutter til å forberede oss på at solen skal stå opp, og kanskje er vi så heldige at vi får det med oss? Hvis noen vil gå i tog fra parkeringen til eventstedet, så har CO-toget avgang derfra kl. 04.30.

Det tar 10-12 minutter å gå fra parkeringskoordinatene.

Kle dere etter været (eller ønske), ta med godt humør og gjerne litt frokost.

Eventet er over kl 05.15.

Siden eventet foregår på selveste nasjonaldagen, vil vi oppfordre alle som kan, til å ta med seg flagg.

Dette eventet arrangeres i år for fjerde gang - for tredje gang på Kvarven, og er på alle måter en tradisjon nå. En ekstra takk til kawlii som lånte denne tradisjonen fra Haugalandet og fikk etablert den her!

17. mai

Den 17. mai er Norges nasjonaldag. På denne dagen i 1814 ble medlemmene av Riksforsamlingen på Eidsvoll enige om den endelige versjonen av landets grunnlov. Forsamlingen valgte deretter enstemmig regenten, prins Christian Frederik, til konge av et uavhengig Norge. Grunnloven er i teksten datert 17. mai, men ble først signert og beseglet dagen etter, den 18. mai.

Dette innledet en kort periode for Norge som uavhengig stat, før landet etter en kortvarig krig med Sverige måtte inngå våpenhvile gjennom Mossekonvensjonen. Denne avtalen innebar at Norge godtok en personalunion med Sverige, men beholdt Grunnloven med de endringer som unionsinngåelsen gjorde nødvendige. Det medførte blant annet at ordet «uafhængigt» i § 1 i den reviderte Grunnloven av 4. november 1814 ble erstattet med ordet «selvstændigt». Innenfor unionen beholdt Norge selvstendighet og separate statlige institusjoner, bortsett fra kongen og utenrikstjenesten.

17. mai er en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag med arbeidsfri i Norge. Barn og voksne har siden slutten av 1800-tallet feiret dagen mer enn det som er vanlig for mange andre lands nasjonaldagsmarkeringer, blant annet med barnetog.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

8 Logged Visits

Write note 1     Archive 1     Will Attend 3     Attended 2     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.