Skip to content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
<

Očistimo Slovenijo 2018 - Sviščaki

A cache by Kinčoropi & SLO Geocaching Klub Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 15 September 2018
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Sviščaki (1242m), Slovenija
15. september 2018 ob 9.00

Pridružite se Slovenskemu Geocaching klubu in milijonom okoljskih aktivistov, ki bomo 15. septembra 2018 zavihali rokave in poskusili čimbolj očistiti naš lepi planet, ter si s tem prislužite tudi jesenski CITO spominek!

World Cleanup Day 2018

Se še spominjate akcij Očistimo Slovenijo v enem dnevu, ki so jo pred leti organizirali Ekologi brez meja? Čeprav so takrat organizatorji zatrdili, da tovrstnih akcij ne bodo organizirali več, pa so se odločili, da se letošnji svetovni akciji World Cleanup Day 2018 vendarle pridružimo tudi Slovenci. Letošnji 15. september je torej po vsem svetu rezerviran za okoljevarstvene/čistilne akcije, zato smo se v Slovenskemu GeoCaching klubu odločili, da k akciji pristopimo tudi sami.

SGK CITO

Dobimo se v soboto, 15. septembra ob 9.00 uri na objavljenih koordinatah pri Planinskem domu na Sviščakih, kjer je možno tudi parkirati. Približno pol ure bomo namenili geolovskim aktivnostim in pijači dobrodošlice ter dogovoru in organizaciji same akcije, približno ob pol desetih pa se bomo lotili dela. Očistili bomo širšo okolico Sviščakov, ki so izhodišče za vzpon na Snežnik. V kolikor nas bo dovolj, se bo manjša skupinica odpravila tudi na vrh Snežnika in počistila planinske poti, na katerih po višku planinske sezone ostane tudi kar nekaj odpadkov.
Akcijo bomo zaključili predvidoma do 15.00 ure, ko se bomo nekateri preselili v Črni dol na družabni dogodek s prenočevanjem, drugi pa se bodo odpravili proti domu.

 

Sodelujte v CITO izzivu 2018!
CITO IZZIV 2018


 

Na dogodek pridite primerno oblečeni in obuti. S seboj prinesite kakšne delovne rokavice, za ostalo bomo poskrbeli organizatorji.

V primeru slabšega vremena bomo aktivnosti prilagodili, v primeru izredno slabe vremenske napovedi pa bomo CITO dogodek in večerni družabni dogodek prestavili za en teden.

Torej, vsi lepo vabljeni, vidimo se na Sviščakih!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.