Skip to content

This cache is temporarily unavailable.

N.O.P.E.: Het rondje gelopen in de avond. Er ontbreekt een waypoints, dus hij gaat even offline totdat het is aangevuld.

More
<

[N.O.P.E.] - DZMI - Het mysterie van L. de Waerd

A cache by N.O.P.E. Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/16/2018
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Website Twitter Facebook Instagram

Let op: Dit is een nachtcache! Op verzoek van het Flevo-Landschap vermelden wij dat er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de natuur in dit gebied. Dat betekent dat het liefst gebruik gemaakt wordt van groen of blauw licht en dat er niet omhoog geschenen wordt.

Lodeweyck de Waerd, de achterneef van de heer Casteleyn, leidt een teruggetrokken leven in een hutje nabij de Casteleynsplas. Hij woont daar al enige tijd naar volle tevredenheid. Hij is hier echter niet geheel vrijwillig terechtgekomen.

In zijn jonge jaren maakte hij deel uit van dweilorkest Dwaallicht. Met 12 vrienden was hij van jongs af aan een fanatiek muzikant. Na een late nacht in de feestzaal in Creil nemen ze afscheid van elkaar. De volgende ochtend blijkt dat trompettist Corneel-Boudewijn niet is thuisgekomen. Een week na de verdwijning ontvangt medebandlid Floris de demper van C-B met de tekst: Wanneer zing jíj een toontje lager? Niet veel later verdwijnt ook Floris spoorloos.

Een week na de verdwijning van Floris vindt Lodeweyk een bericht in zijn brievenbus: Wat is het orkest je Waerd? Hij gaat met het hele verhaal naar de politie. Die zijn al op de hoogte en hebben een onderzoek lopen rond het dweilorkest. Ze besluiten Lodeweyck op een veilig adres in de Noordoostpolder onder te brengen. Daar wacht hij tot op heden op nader bericht.

Op een nacht, wanneer witte wieven boven het meer hangen, hoort Lodeweyck een vage melodie in de verte. Aan geruis is hij wel gewend, maar dit klinkt anders. In de duisternis probeert hij te ontwaren wat hij precies hoort. Elke nacht keert het geluid terug en overdag lijkt de vredige plek niet meer zo rustgevend. In de vierde nacht besluit Lodeweyck op onderzoek uit te gaan. In de verte, maar toch dichtbij, hoort hij wederom een zangerige ruis. Hij neemt zijn zaklamp en gaat op onderzoek uit.....


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Met het licht schijnt hij over het bord. Daarop komt zijn voorletter A keer voor. Dat moet wel een teken zijn. Lodeweyck die altijd al dol op rekenen was, vervolgt zijn weg naar de vage melodie. Hij loopt 40 keer A passen en ziet dan een dubbel schijnsel op een boom links van het pad. Aan de voet van een dikke boom ernaast vindt hij iets waarvan de rillingen hem over de rug lopen. Zonder iets open te maken, kijkt hij goed en slaat op wat hij gezien heeft. Onderweg laat Lodeweyck zich af en toe door dwaallichten leiden en komt er langzamerhand achter wat dit alles te betekenen heeft.

De cache

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat. Neem de juiste attributen mee en bekijk de hele listing goed. In en om het water leven veel vogels. Zij slapen 's nachts in de bomen rond de plas. Schijn daarom met je zaklamp niet tot boven in de bomen. Daar zitten geen aanwijzingen!
Iets dat in het donker moeilijk te vinden is, kan overdag duidelijk in het zicht liggen. Dek alles a.u.b. weer goed af. Voor mensen met een zwakke maag is deze cache misschien niet zo geschikt...


Additional Hints (No hints available.)