Skip to Content

<

Toivakan Kylät-Heiska

A cache by jerrijee&pikkumyy1581 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/30/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Toivakka on Keski-Suomen maakunnassa sijaitseva elinvoimainen kunta. Vakituisia asukkaita kunnassa on noin 2400 ja kunnan pinta-ala on noin 400 km2. Kunnan pinta-alasta on noin puolet vesistöjä. Kunnan alueella on paljon kesämökkejä, joten kesäisin asukasmäärä lähes tuplaantuu.

Toivakan kunta on perustettu 1910. Kunta oli Suomen ensimmäisiä kuntia, joissa aloitettiin peruskoulun kokeilu 1967 syksyllä ja virallisesti peruskoulujärjestelmään siirryttiin Toivakassa vuonna 1972. Kätkön julkaisuajankohtana Toivakan kunnanjohtaja on Pirkko-Liisa Vesterinen (vuonna 2018). Kunnan palveluja ovat mm. seututerveyskeskus, koulukeskus (luokat 1-9), vanhusten palvelukeskus, päiväkoti ja kirjasto. Kunnassa on monipuolinen palvelutarjonta; pari elintarvikeliikettä, joista toisessa postipalvelut, pankki, apteekki, muutama ravitsemusliike, parturi-kampaamoja, autohuoltamo yms.


Toivakka, mistä nimi on peräisin? Kerrotaan, että Toivakka-nimi syntyi, kun entisinä aikoina toivakkalaiset kulkivat veneillä kirkkoon Leppäveden yli. Kirkkomatkalaisilla oli mukana vakkoja, joissa he kuljettivat eväitä. Noustessaan kirkkoveneestä eräs matkalainen huusi: "Toi vakka on mun". Nähtävyyksiä Toivakassa; Toivakan kirkon kattomaalaukset, Pellervo Lukumies. Suomen isoin havupuu (15 kuution mänty). Elisabethin metsä Haukanmaalla (WWF-perintömetsä). Suomen sisävesien syvin kohta Päijänteen Ristinselässä. Vanhan pappilan kotiseutumuseo ja veteraanikorsuLähteet Wikipedia jaToivakan kunnan netti-sivut.

Kätkölle on lupa tämä on yksi Toivakan Kylät kätkö sarjan kätköistä Ahvenusmäen laavu missä kätkö sijaitsee on heiskan kyläyhdistyksen talkoilla tekemä laavu (2017) tänä vuonna rakennettu vessa/puuliiteri ja näköala tasanne lisää heiskan kylästä http://heiska.fi/

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

29 Logged Visits

Found it 26     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.