Skip to Content

This cache has been archived.

viima_: Kiitokset vielä osallistujille!

More
<

22. luukku: Talvipäivänseisaus

A cache by Kaneli Pullanen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 22 December 2018
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Joulukalenteri

Päijät-Hämeen geokätköilijät päättivät yhdessä toteuttaa miittijoulukalenterin kaikkien kätköilijöiden iloksi. Miittejä järjestetään 1.- 24. joulukuuta 2018 ympäri Päijät-Hämettä erilaisin teemoin.

Talvipäivänseisaus

Kokoonnutaan viettämään vuoden lyhintä päivää Lapakistoon. Lahdessa aurinko nousee puoli kymmeneltä ja laskee noin kolmelta, eli päivän pituus on noin viisi ja puoli tuntia. Tarkalleen ottaen talvipäivänseisaus on tänä vuonna kello 0:23, mutta pidetään miitti kuitenkin päiväsaikaan kello 17-17:30. Miitti on nuotiopaikalla, kannattaa siis ottaa eväät mukaan. Ei liene huono idea pakata reppuun myös pari klapia varmuuden vuoksi, jos tilaa on. Nuotiopaikalle menee esteetön ramppi ja rampin alkupäässä on invaparkki. Esteettömyys riippuu kuitenkin lumitilanteesta, siksi terrain on 1,5.

Talvipäivänseisaus on ollut tärkeä juhla ja vuoden taitekohta monissa kulttuureissa. Esimerkiksi Newgrangen käytävähauta Irlannissa kertoo ajankohdan tärkeydestä: noin 5200 vuotta sitten on nähty silloisella mittapuulla valtavasti vaivaa rakentamalla hauta, joka on linjassa talvipäivänseisauksen auringonnousun kanssa. Pohjoisessa Euroopassa on juhlittu vuoden pimeimpänä aikana yulea, josta juontaa suomen kielen sana joulu. Roomassa taas vietettiin Saturnaliaa ja Voittamattoman auringon päivää, joka muutettiin kristinuskon levitessä Jeesuksen syntymäjuhlaksi. Talvipäivänseisauksen viettoon ovat usein liittyneet jollain tapaa pimeys ja valo, joten kokoonnutaan mekin viettämään vuoden pimeintä iltaa nuotion äärellä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

39 Logged Visits

Write note 3     Archive 1     Will Attend 14     Attended 20     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.