Skip to Content

<

Kärpät - Oulu Alphabet - K

A cache by orakk+j Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/14/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Oulun Kärpät perustettiin toukokuussa 1946 ja nimeksi annettiin Oulun Kärpät 46. Perustamisen yhteydessä päätettiin, että seura olisi palloiluseura ja, että seura ilmoitettaisiin Suomen palloliiton jäseneksi. Seuran ensimmäiset lajit olivat jalkapallo ja jääpallo. Jääkiekko tuli mukaan vuonna 1947, mutta ensimmäista varsinaista ottelua piti odottaa vuoteen 1949 saakka. Tuo ottelu pelattiin tammikuun 1949 lopussa Raahen Vesaa vastaan. Muut lajit jäivät aikojen saatossa valikoimasta pois ja Oulun Kärpistä tuli jääkiekkoon keskittynyt seura.

Jääkiekosta alkoi hiljalleen kehittymään isompi laji seuran sisällä ja vuonna 1950 seura nousikin jo Suomi -sarjaan. Tahkottuaan Suomi -sarjaa lähes kymmenen vuoden ajan Oulun kärpät nousi ensimmäistä kertaa seurahistoriassa jääkiekon pääsarjaan, joka tuolloin tunnettiin nimellä mestaruussarja. Mestaruussarjaa pelattiin kausi 1960-1961. Seuraavaksi kaudeksi edessä oli paluu Suomi -sarjaan, kun Karsintasarjassa Saipa oli askeleen Kärppien edellä. Seuraavan kerran mestaruussarjassa päästiin otteita näyttämään kaudella 1965-1966, mutta taas oli paluu Suomi -sarjaan edessä. Myös kausi 1968-1969 käytiin mestaruussarjassa, mutta tulos oli taasen tuttua huttua. Vuonna 1977 noustiin taas pääsarjaan ja nyt puhuttiin jo SM -liigasta. Tästä muutama vuosi eteenpäin vuonna 1980 seura juhli ensimmäistä pääsarjan mitalliansa kukistettuaan pronssiottelussa TPS:n. 1981 oli vuorossa seurahistorian ensimmäinen pääsarjan mestaruus. Vuodesta 1984 vuoteen 1987 Kärpät oli mitalleilla joka vuosi ja noihin vuosiin mahtuu kolme pronssia ja yksi hopea.

1989 oli Kärpille synkkä vuosi, kun pääsarjan ovet sulkeutuivat ja joukkue tippui 1 -divisioonaan. Tästä alkoi useamman vuoden mittainen korpivaellus, joka vei joukkueen konkurssiin ja sitä kautta 2 -divisioonaan. Paluu pääsarjaan koitti vasta vuonna 2000, kun Juhani Tamminen luotsasi joukkueen SM -liigaan. Tästä alkoi nousu kohti kärkeä ja mitalleja alkoi tippumaan tasaiseen tahtiin. Kauden 2002-2003 päätteeksi Kärpät sai hopeaa, kaksi seuraavaa kautta päättyivät mestaruusjuhliin, välillä tuli yksi pronssi ja taas kaksi mestaruutta. Mestaruuksien jälkeen tuli vielä yksi hopea, eli mitalliputki jatkui kaikkiaan seitsemän perättäistä kautta, joka on pääsarjan kaikkien aikojen pisin mitalliputki suomessa miesten jääkiekossa.

Kaikkiaan Oulun Kärpillä on miesten pääsarjassa 8 kultaa, 3 hopeaa ja 6 pronssia. Viimeisin mestaruus tuli kauden 2017-2018 päätteeksi, kun Kärpät kaatoi Tapparan kuudennessa finaalissa numeroin 0-1.

Mysteeri

Tämä mysteeri ei varsinaisesti vaadi mitään hirveitä tietomääriä, vaan yksi ainoa knoppitieto pitäisi saada osumaan kohdalleen ja sen tiedon avulla tsekkeristä saa lopulliset koordinaatit.

Kysymys: Oulun Kärpät vietti vuonna 2016 juhlavuottaan. Montako vuotta seura täytti kyseisenä vuonna? Tsekkeriin vastaus vuosina ja pelkkinä numeroina.


Tarkasta ratkaisusi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

83 Logged Visits

Found it 82     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.