Skip to content

<

1# Izzy's playground Vissenakens Plateau 🐾🐕

A cache by Borderke izzy Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/12/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Holle wegen zijn belangrijk voor de natuur in een open agrarisch landschap, waar weinig ruimte is voor planten en dieren.
De diepe bermen bevatten alle lagen van het bos en bieden veel kansen voor tal van leven.
De lange groene linten, die de holle wegen vormen in het landschap, zijn als het ware rechtstreekse verbindingen tussen de groene zones en verhinderen dat allerlei populaties geïsoleerd raken.
Het is dus zeer belangrijk dat holle wegen gekoesterd worden.
Met een hoogte van ongeveer 79 m boven de zeespiegel is de ‘Kopkensberg’ het hoogste punt van Vissenaken.
Bij zonnig, helder weer kan je vanaf de ‘Kopkens’ wel een dertigtal kerktorenspitsen zien.
Tussen Tienen en de Kopkens ligt een uitgestrekt agrarisch plateau: het Vissenaakse Plateau. Dit gebied is samen met de landbouw ook belangrijk voor akkervogels zoals grauwe gors, geelgors, patrijs en veldleeuwerik.
In het gehucht ‘Dienem’ dat zich weleer ergens in de omgeving van de Kopkens bevond, stond een kapel ter ere van Sint-Nicolaas.
Ten zuiden van de huidige Twaalf-Apostelenstraat stond ook één van de hoven van Savooien . In 1576 werd dit pachthof door de Staatse troepen in brand gestoken en nadien werd de heropgebouwde hoeve vernield door het Tiense garnizoen.
De ruïne werd niet meer hersteld en verdween volledig, samen met de eveneens verwoeste Sint-Nicolaaskapel die ernaast stond.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.