Skip to content

This cache has been archived.

FamilieErwig: Deze vandaag weggehaald en in het archief ivm onze verhuizing. Bedankt voor alle leuke logjes.

More
<

Naar het strand met Jezz en Molly

A cache by FamilieErwig Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/20/2018
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


LET OP: IVM verhuizing gaat deze cache binnenkort het archief in

Dit is een flinke, maar mooie tocht door het duin naar het strand en weer terug. Hij kan te paard of te voet gedaan worden. Blijf op de paden. Het WP op het strand kan bij hoog water in het water staan. Je hebt een duinkaart nodig en het gebied is alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Hou er rekening mee dat de coordinaten in het duingebied enige afwijking kunnen hebben, vooral in het bos. De auto kan je parkeren op N 52 36.685 E 004 38.274. Dat is een parkeerterrein bij ingang De Bleek van het duingebied.

Doe je de cache te paard, dan volg je net als Jezz en Molly het ruiterpad naar de WP’s. De afstand vanaf de parkeerplaats en weer terug via het ruiterpad is ongeveer 7 km en je doet daar ruim een uur over, afhankelijk van hoeveel je stapt, draaft en galoppeert.

Doe je de cache te voet dan volg je de wandelpaden en ga je via de referentiepunten naar de WP’s. Het is verboden en gevaarlijk om via het ruiterpad te lopen, je zou Jezz en Molly maar net in volle galop tegen komen. Als je de referentiepunten tussendoor volgt krijg je een mooie ronde, zonder dat je paden echt dubbel loopt, behalve het begin en eindstuk en het stuk bij het strand. De route gaat wel heuvel op heuvel af en je loopt grotendeels over onverharde paden. De afstand vanaf de parkeerplaats en weer terug is dan ongeveer 10  km, als je gewoon doorloopt doe je daar ongeveer 2,5 uur over. Je kan natuurlijk ook een andere route kiezen, maar ga niet via de ruiterpaden.

Te fiets kan ook, maar dan moet je regelmatig je fiets ergens neerzetten en een stukje (verschilt per WP van enkele meters tot een paar 100 meter) te voet naar het WP, omdat je met de fiets niet bij de WP’s kan komen.

De vragen zijn steeds op een kruising wandelpad en ruiterpad.

Hou je aub aan de regels, zodat de cache kan blijven bestaan.

Hoe je de tocht ook doet, veel plezier en geniet van het avontuur van Jezz en Molly.

WP 1: Toegangsbord N 52 36.638   E 004 38.277

Jezz en Molly bekijken het toegangsbord. Gelukkig hebben ze een duinkaart, want zonder mogen ze niet naar binnen. Het is alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Ze mogen dus het duin in, want het is al licht. Van loslopende honden hebben ze gelukkig ook geen last, want honden mogen alleen aan de lijn naar binnen. Je moet op de paden blijven en fietsen op onverharde paden mag alleen tot 10.30, tenzij anders aangegeven. Jezz en Molly mogen alleen op de ruiterpaden en …… ………. zijn daar niet toegestaan.

Vraag 1: Wie zijn niet toegestaan op de ruiterpaden? Neem letterwaarde 2de  letter 2de  woord voor A

Te voet ga je via het fietspad via referentiepunt 1: N 52 35.912  E 004 38.274 naar WP 2.

Gelukkig kunnen ze dus ongestoord over het ruiterpad crossen zonder wandelaars tegen te komen. Ze gaan het hek door, dat is best nog een kunstje om die open te krijgen, maar zo kunnen de koeien en wilde paarden tenminste niet ontsnappen.

Toegangshek DuinHekje door

Vlakbij coordinaat N 52 36.496  E 004 38.277 zien ze mensen wat bij een boom heen en weer draaien. Ze hebben het maar over Hannes, maar ik zie helemaal geen Hannes zegt Jezz tegen Molly. Wat zoeken die mensen daar toch? Het zijn toch geen geocachers?

Hannes?

Ze vervolgen hun weg. Het eerste stuk stappen ze lekker, alle spieren een beetje losmaken. Na een stukje gaan ze over in draf. Jezz loopt voorop en heeft er zin in. Ze gaat lekker hard, Molly kan het goed bijhouden. O daar is een heuvel, hier moeten ze stappen, want de ondergrond is wat onregelmatig en hier en daar steken wat boomwortels uit. Je zal maar struikelen. Aan het eind van de heveul is nog een paadje waar ze over heen moeten en daarna mogen ze lekker in galop.

WP 2: Boom N 52 35.943  E 004 38.249

Molly is zo bezig met dat ze zo in galop mag, dat ze een beetje wegdroomt en plots schrikt ze van een vreemde boom vlak naast het ruiterpad. Van schrik springt ze bijna tegen het paaltje aan dat aan de andere kant van het pad staat.

Vraag 2: Welke boom staat hier vlak naast het ruiterpad, waar Molly van geschrokken is? Is dat:

Boom 1 Boom 2 Boom 3 Boom 4
Boom 1, B=1 Boom 2, B=2 Boom 3, B=3 Boom 4, B=4

Te voet ga je via referentiepunt 2: N 52 35.951  E 004 38.128 (dit is een leuk plekje voor geocachers!) naar WP 3.

Molly sluit snel weer aan bij Jezz en ze springen in galop. Ze gaan zo hard dat ze voorbij de paddenstoel op de kruising op het ruiterpad schieten. O ze moesten hier naar rechts. Snel draaien en nu nemen ze het goede pad, ze weten precies waar ze heen gaan, ze gaan naar het strand.

Paddenstoelafslag strand 1afslag strand 2

WP 3: Duinkabouter N 52 35.846  E 004 38.118

Jezz houdt wat in, zag ik daar nu iets bij dat bankje? Ja ik zie het ook, ik denk een Duinkabouter zegt Molly. Ahh, het zijn er wel vijf. Voorzichtig lopen ze langs het bankje, als ze maar niet achter ze aan komen.

Vraag 3: Op de bank staan twee letters en een getal. Neem het laatste cijfer van het getal voor C

Duinkabouter

Te voet ga je niet de heuvel op, maar loop je door en ga je via het fietspad via referentiepunt 3: N 52 35.726  E 004 37.812 naar WP 4

Snel vervolgen ze hun weg de heuvel op. Wat een zware klim is dat zeg. Gelukkig gaan ze snel weer naar beneden het bos in.

heuvel

WP 4: Jezz schrikt N 52 35.838  E 004 37.823

Whaaa wat is dat, Jezz vindt dat altijd zo eng wat daar links van het ruiterpad staat. Maak je niet druk, zegt Molly het is maar een …

Vraag 4: Waar is Jezz bang voor, wat staat er hier links van het ruiterpad?

paaltje boomstronk steen bordje
Paaltje, D=1 Boomstronk, D=2 Steen, D=3 Bordje, D=4

Te voet ga je verder via het wandelpad via referentiepunt 4: N 52 35.975  E 004 37.808 naar WP 5

Jezz en Molly gaan verder door het bos.

WP 5: Paaltje N 52 35.874  E 004 37.728

Aan het einde van het bos staat ineens een paaltje naast het pad. Waar is dat nou weer goed voor vraagt Molly aan Jezz. Kijk maar wat erop staat, dan snap je het vast wel, zegt Jezz.

Vraag 5: Wat staat erop het paaltje? Is dat:

Een Hoefijzer, E=1
Een Fiets, E=2
Een Pijl, E=3
Een Zin, E=4

Te voet ga je niet de heuvel op maar vervolg je het voetpad en ga je via het fietspad naar WP 6.

O pff, nu moeten we weer zo’n stijle heuvel beklimmen, straks zijn we al moe voordat we bij het strand zijn.

heuvel 2

Bovenop de heuvel zien ze in de verte de zee al, het is mooi helder vandaag. Tijdens de afdaling hoort Jezz ineens gekwaak naast zich. Ze vindt dat altijd eng, stel je voor dat er dan ineens een heel groot eng beest uit dat poeltje omhoog komt. Gelukkig komt er vandaag niks omhoog. Snel verder. Laatste stukje omhoog. Nog een keer door een hek, wel goed dichtdoen hoor Molly, zodat er geen wilde paarden of koeien het strand op kunnen. Nu komt het ergste stuk. Zo stijl en zo mul. Het is een hele klim.

heuvel strand

WP 6: Bord N 52 35.804  E 004 37.030

Links van het ruiterpad staat een bord. Het is nu november dus de paarden mogen de hele dag op het strand, net zoals de honden. In de zomer is dat wel anders, dan mogen ze maar voor en na een bepaalde tijd op het strand.

Vraag 6: "Vanaf 1 mei tot en met 30 september tussen ??.?? en ??.?? uur geen honden en paarden op het strand" Tel de 8 cijfers van de tijdstippen bij elkaar op en stapeltel tot een cijfer, neem dit voor F

Te voet ga je via het strand naaar WP 7.

Strand

Jezz en Molly lopen voorzichtig naar beneden. Op het strand aangekomen gaan ze naar links. Gelukkig is het rustig. In de zomer is dat wel anders. Dan moet je echt vroeg op het strand zijn. ‘s avonds is dan niet handig, zeker als het mooi weer is. Eerst een stukje stappen richting het water. Nog een klein stukje en dan…. Yeah in volle galop…..

strand stapstrand galopstrand galop 2

WP 7: Strandpaal N 52 35.611  E 004 36.870

Molly probeert Jezz in te halen. Pas op Molly, daar staat een strandpaal. Dat gaat maar net goed.

Vraag 7: Stapeltel de losse cijfers aan een kant van de paal tot een cijfer, dit is G.

Te voet kan je nog een stukje over het strand lopen of weer terug via de strandafgang en dan via het fietspad via referentiepunt 5: N 52 35.826 E 004 37.285 naar WP 8

Ze gaan nog een stukje door en stappen wat. Dan nog een galopje. Beetje rustig, want straks moeten we ook nog terug. Dan nog een stukje stappen naar de zee. O die golven zijn best wel eng, gelukkig is er ook nog een klein swintje, daar durf ik wel in hoor zegt Jezz. Molly volgt behoedzaam. Nu is het tijd om om te draaien. Jezz en Molly hebben er al weer zin in. Ja daar gaan ze weer. Nu wil Molly persee Jezz inhalen, maar Jezz wil dat persee niet. Het wordt een nek aan nek race, maar Molly is net wat sneller. Zo nu even stappen en op adem komen. Nog een laatste galopje. Gelukkig daar is de strandafgang weer.

strandopgang

Jezz en Molly klimmen omhoog, luid briezend. Daarna weer naar beneden. Door het hekje en dan eindelijk rustig stappen met een lange teugel door het duin. Ze moeten weer op adem komen.

WP 8: Schotse hooglander N 52 35.891  E 004 37.312

Plots blijft Molly staan. Wat beweegt daar? Wat is dat nou voor een beest? Jezz en Molly bekijken hem uitvoerig en met een grote boog lopen ze eromheen.

Vraag 8: Bij welke boom of struik hier rechts van het ruiterpad zien Molly en Jezz de Schotse hooglander? Is dat:

schotse hooglander 1 schotse hooglander 2 schotse hooglander 3 schotse hooglander 4
Boom/struik 1, H=1 Boom/struik 2, H=2 Boom/struik 3, H=3 Boom/struik 4, H=4
 

Te voet vervolg je het wandelpad via referentiepunt 6: N 52 36.192  E 004 37.570 naar referentiepunt 4: N 52 35.975  E 004 37.808 door naar WP 9.

Jezz en Molly vervolgen hun weg. Heuvel op en af, bosje door, nog een heuvel, nog een bosje, paddenstoel.

WP 9: Hoefijzer N 52 36.065  E 004 38.329

He daar is een hoefijzer zegt Molly. Wij hebben geen hoefijzers zegt Jezz, dus we kunnen hem ook niet verloren zijn. Nee deze is ook niet echt. Het is een afbeelding van een hoefijzer op een paaltje.

Vraag 9: Hoeveel nagels heeft het hoefijzer op de afbeelding? Neem dit voor J

Eindcache

Jezz en Molly lopen al kletsend verder. Molly heeft honger en ineens zegt ze: Als we al die cijfers die we onderweg gevonden hebben bij A t/m J nou bij elkaar optellen en als dat nou wortels waren, hadden we wel 40 wortels. Weet je wat zegt Jezz, als we nou al die cijfers die we onderweg gevonden hebben in een formule stoppen, vinden we vast wel een rustplek waar we wat kunnen eten. Ja wortels of gras, of wat anders lekkers, zegt Molly.

A= B= C= D= E= F= G= H= J=
K=C-A L=BxF M=J-A N=G-E P=C+E Q=E+F R=A+B S=H-D T=D+H U=A+E
K= L= M= N= P= Q= R= S= T= U=

N 52 KL.MNP E 004 QR. STU

Om de eindcache te vinden, zullen ruiters wel af moeten stappen. Neem zelf een pen mee. Er is geen plaats voor TB's.

podium

Als u naar het strand met Jezz en Molly gevonden heeft, kunt u onderstaande banner op uw profielpagina plaatsen


<a href="https://coord.info/GC80D3E"><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/c86051aa-9d83-4a80-9c6a-a5d2a7560b12_l.jpg" width="40%"/></a>

Additional Hints (Decrypt)

Mbrx uvre ynnt npugre vrgf jnne Wrmm onat ibbe vf.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.