Skip to content

<

Lätta Mystery längs 26an #9

A cache by Fabban Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/30/2018
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lätta Mystery längs 26:an

Det här är en serie med lätta mystar längs riksväg 26 med start i Kristinehamn. Den kan ses som en fortsättning på MrZaibots Mystery längs 26:an med start från Filipstad.

Cacherna är placerade vid eller i närheten av riksväg 26 och det finns alltid möjlighet till parkering i närheten av cachen. Men var försikigt vid dom cacherna som ni måste korsa vägen!

Målet med mystarna är dom ska vara lätta och lösa även för den ovana mystlösaren. Terrängen kan vara högre på några av cacherna, men alla cacherna ska gå att nå utan verktyg.


Ibland så kan man stöta på färger som symboliserar siffror på olika sätt. En av dom vanligaste metoderna skulle jag vilja påstå är färgkoder på motstånd.
Färgkoderna anger motståndes resistans i Ohm. På ett motstånd så förekommer det både 3 och 4 ringar som symboliserar ett värde. Det vanligast förekommande är 3 ringar som i bilden här nedan.
I exemplet så motsvarar RÖD = 2 och GRÖN = 5 den blå ringen betyder att man får lägga till 6 nollor efter 25. 25000000Ohm, det blir det samma som 25 megaohm.
När man stöter på dessa mystar så brukar inte multiplikatorn och toleransringen vara intressant utan man vill enbart veta vilka siffror som färgerna symboliserar.
Wikipedia så kan man läsa mer om märkningen av motstånd.

 

 

 

 

En annat metod med färgkodning kan vara säkringar av olika modeller. Både bilsäkringar och propparna i elcentralen hemma är färgkodade för att man snabbt ska kunna se vilken strömstyrka som dessa klarar av.
Om du vill veta mer om säkringar så kan man läsa på Wikipedia

 

 

Det en uppsjö av olika metoder att omvandla färger till siffror.

Dessa kan man läsa mer om på Wikipedia.


Problemet

Check your solution

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.