Skip to Content

<

Friskis myätäses

A cache by emiliaa_95 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/12/2019
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Luvialainen 132 sanan relaatio-mysteeri. Bogusnaateista et kätköä löydä, vaan sinun on ratkaistava relaatio eli assosiaatiokarttapeli saadaksesi kätkön koordinaatit. Lue alta ohjeet relaation pelaamiseen sekä koordinaattien selville saamiseen.

Relaation löydät menemällä sivulle osoitteeseen https://hyotynen.iki.fi/relaatiot/ , valitse alasvetovalikosta relaatio 348 - Luvia ja klikkaa "Pelaa!". Ratkaise arvoituksen kaikki sanat, niin saat koordinaatit.

HUOM! PELIN LÄPÄISTYÄSI NÄET KOORDINAATIT VAIN KERRAN - LAITA NE SIIS MUISTIIN! NÄMÄ KOORDINAATIT EIVÄT OLE LOPPUPURKIN KOORDINAATIT; SYÖTÄ SAAMASI KOORDINAATIT CHECKERIIN, JA SAAT OIKEAT KOORDINAATIT, KÄTKÖN LUKON KOODIN, VIHJEEN PIILOSTA SEKÄ TIETOA PARKKIPAIKASTA. edit. kirjautuneena käyttäjänä koordinaatit saa uudelleen näkyviin klikkaamalla "132 / 132 (100.0%)" joka löytyy "Pelin läpäisy" -kohdan alta.

Alla oleva relaatio-pelin ohje on peräisin GC6922T Relaatiot -kätkön kätkökuvauksesta. Ohjetta on hieman muokattu tähän kätköön sopivaksi.

Ohjeet peliin:

 • Viivalla yhdistetyt sanat liittyvät tavalla tai toisella toisiinsa. Esim. Purjehdusalus – Laivanrakennus – Varvi – … jne.
 • Kirjoita arvauksesi oikeassa reunassa olevaan tekstilaatikkoon ja klikkaa Arvaa -nappia tai paina enteriä.
 • Arvausten kirjainkoolla ei ole merkitystä ja pidemmissä sanoissa peli antaa myös kirjoitusvirheitä anteeksi.
 • Seuraavaan ruutuun pääsee arvaamalla sanan ruutujen väliseltä rajalta.
 • Ruutujen vaihtaminen tapahtuu oikean yläkulman pikkuruutuja klikkaamalla. Jos ruutu on auki, näkyy pikkuruudussa tuntemattomien sanojen määrä.
 • Peli tallentuu automaattisesti, kunhan evästeet ovat selaimessa sallittu, joten voit jatkaa ratkomista myöhemmin. Evästeiden poistaminen tyhjentää pelitilanteen.
 • Voit myös ratkoa arvoitusta yhtä aikaa useammalla selaimella ja/tai esim. pöytäkoneella, tabletilla, älypuhelimella jne. Pelitilanteen yhdistäminen tapahtuu arvauslaatikon alla olevan Asetukset-linkin takaa. Tallenna pelitilanne ensin yhdellä selaimella syöttämällä käyttäjätunnus ja salasana ja hae pelitilanne sen jälkeen toisella selaimella samoilla tunnuksilla.

Pelialueen sanalaatikot:

 • Sinisissä laatikoissa on sanoja, jotka paljastuvat, kun yksikin ruudun rajasanoista arvataan.
 • Harmaissa laatikoissa on toistaiseksi tuntemattomia sanoja. Sanojen kirjainten määrä näkyy suluissa. Kirjaimet on korvattu pisteillä. Erikoismerkit ja numerot ovat näkyvissä. Esim. sana Natura 2000 näkyy muodossa ...... (6) 2000 (4) ennen kuin sen on arvannut oikein. Huomioi, että arvatessasi sanaa sinun tulee kirjoittaa Natura 2000, ei vain Natura.
 • Vihreissä laatikoissa on jo arvattuja sanoja.

Hyödyllisiä vinkkejä:

 • Hyödynnä Googlea, Wikipediaa, karttoja sekä omaa ja muiden yleistietoa ym.
 • Vinkkien kysyminen, antaminen ja kaikenlainen yhteistyö muiden ratkojien kanssa on sallittua ja jopa suositeltavaa, joskin suorien vastausten antaminen voi vähentää peli-iloa.
 • Jos jäät jumiin, kannattaa yrittää lähestymistä toisesta suunnasta.
 • Onnea peliin!

Ethän spoilaa kätköpaikkaa lokimerkinnässäsi tai anna koordinaatteja muille kuin relaatiota kanssasi ratkaisseille, kiitos :)Additional Hints (No hints available.) 

Find...

72 Logged Visits

Found it 69     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.