Skip to Content

<

60 - I ♥ Holland : Boer zoekt vrouw

A cache by COenCO Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/15/2019
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


IK HOU VAN HOLLAND

Welkom bij de serie “Ik hou van Holland”!

Deze art bestaat uit 99 mysterie puzzels en een bonus. De puzzels zijn een tocht langs veel bekende en onbekende weetjes over Nederland van “vroeger en nu”. De informatie voor de bonus vind je onderweg.

Voor het veldwerk wacht een fietsroute van ongeveer 80 km over het oostelijk deel van het eiland “Goeree-Overflakkee”, die indien gewenst op te delen is in twee ronden van ca 40 km.

Voor meer detail informatie over de hele route verwijzen we je naar de bonus https://coord.info/GC7ZVK0. Eventuele wijzigingen of problemen op de route zullen ook op deze pagina worden benoemd.

Op de route liggen ook vele andere caches, genoeg voor meerdere dagen cacheplezier.

Veel plezier met puzzelen en het veldwerk!

Omschrijving


BOER ZOEKT VROUW

Een van de meest succesvolle Tv-Programma’s van afgelopen jaren is toch wel “Boer zoekt Vrouw” Boer zoekt Vrouw is een Nederlandse dating-realityserie gepresenteerd door Yvon Jaspers, gebaseerd op het Engelse format Farmer Wants a Wife. In het programma, dat via televisie en internet wordt uitgezonden, gaan vrijgezelle boeren voor het oog van de camera op zoek naar een geliefde. Het wordt uitgezonden door de publieke omroepvereniging KRO (sinds 2015 door de fusieomroep KRO-NCRV). Er zijn inmiddels negen seizoenen geweest, het vijfde seizoen werd op de televisie door ruim vijf miljoen mensen bekeken. De kennismakingsaflevering van het tiende seizoen was op 13 mei 2018. Veel van de deelnemende boeren vonden een partner en zorgden voor nageslacht: eind 2017 bleek dat er zo'n vijfenzestig "boer zoekt vrouw-baby's" zijn geboren.

In de serie zoekt een aantal vrijgezelle boeren een partner om hun leven mee te delen. De deelnemende boeren kunnen zowel homo- als heteroseksueel zijn en soms zit er een boerin bij. Het kijkerspubliek wordt voorgesteld aan tien of soms meer boeren, aan wie interesse kenbaar gemaakt kan worden door hen een brief te schrijven. In de tweede aflevering, enkele maanden later, mogen de vijf boeren die het grootste aantal brieven hebben ontvangen doorgaan met het televisiegedeelte – de voortgang van de anderen is nog wel via internet te volgen. De vijf boeren selecteren elk tien geïnteresseerden uit de ontvangen brieven, en na een korte date met elk van hen moeten er vijf vertrekken. Met de overgebleven vijf gaan de boeren een dag op stap, waarna er weer twee weggestuurd moeten worden. De resterende drie per deelnemer maken gedurende een week nader kennis met de boer(in) en zijn/haar bedrijf, de zogenaamde logeerweek. Na een of twee logeerdagen valt er nog één love interest verplicht af, en de boer(in) moet uiteindelijk kiezen uit de twee overgebleven gasten. Met de gekozene mag hij/zij op kosten van de omroep een weekendtrip maken om elkaar nog beter te leren kennen.

Gewoonlijk wordt het programma samengesteld met boeren die in Nederland wonen. De series 7 en 9 waren internationale edities, waarin Nederlandse boeren werden gevolgd die in het buitenland wonen. Aan beide edities deden niet tien maar vijf boeren mee, van wie niemand afviel voor het televisiegedeelte.

Omschrijving

Populariteit

Elk seizoen zitten miljoenen fans aan de buis gekluisterd voor “Boer Zoekt Vrouw”. De vijf boeren die ontvingen hun brieven en meer dan 3,5 miljoen mensen keken is geen uitzondering. Er zijn inmiddels 10 seizoenen gemaakt en het programma blijft ongekend populair. Waarom blijven we kijken naar boeren die zoeken naar de liefde van hun leven?

Oprechtheid

Iedere serie zijn alle boeren open en eerlijk over hun zoektocht naar liefde. Er wordt niets geacteerd of verbloemd. In tegenstelling tot veel andere realityprogramma's op televisie, krijgt de kijker echt het gevoel dat ze een realistisch kijkje krijgen in het leven de boer.

We leven mee

Door deze echtheid, is het ook gemakkelijker om als kijker mee te leven met de boeren. Wanneer boer Olke en zijn zussen volschieten van een lieve brief, voel je met ze mee en laat je mogelijk ook zelf een traan.

Yvon Jaspers

Presentatrice Yvon Jaspers heeft een groot aandeel in de sfeer van het succesvolle programma. Ze weet als de beste die ene koppige, starre boer te benaderen en er zo voor te zorgen dat hij zijn hart openstelt.

Kijkje in het boerenleven

Het laatste element dat er voor zorgt dat we iedere keer weer met een pot thee en bak koekjes op de bank ploffen voor de nieuwe BZV, is natuurlijk het feit dat we een kijkje krijgen in het boerenleven. Het overgrote deel van Nederland werkt doorgaans op kantoor, maar mogelijk dromen we wel over een baan waar we de hele dag lekker buiten aan het werk zijn. Boer Zoekt Vrouw geeft ons kijkje in dit leven en we genieten er allemaal volop van.

EN DAN NU…DE PUZZEL!

A. Hoeveel brieven kreeg boer Gijs in seizoen 2

B. Hoeveel brieven kreeg boer Coen in seizoen 1

C. Hoeveel brieven kreeg boer Marcel in seizoen 5

D. Hoeveel brieven kreeg boer Hans in seizoen 6

E. Hoeveel brieven kreeg boer Tom in seizoen 8

F. Hoeveel brieven kreeg boer Jan in seizoen 10

G. Hoeveel brieven kreeg boer Johannes in seizoen 4

H. Hoeveel brieven kreeg boer Harmsen

 

Je kunt het veld coördinaat vinden op:

Noord : 51.4(F-G).(A-C)(F)(H)

Oost : 004.1(E).(B+C)(D-A-C)(G)

 


U kunt uw oplossing valideren met certitude.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

223 Logged Visits

Found it 220     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.