Skip to Content

<

Kuura

A cache by Rippepe Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/31/2019
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kätköön ei sovi kulkijoita.

*BYOP*

Vältä ladulla kulkemista ilman suksia.

Kuura on pienten jääkiteiden muodostama valkea peite rakenteiden pinnassa. Kirkkaina öinä maan lämpötilan laskiessa nopeasti kuuraa voi syntyä maanpinnalle, kasveihin ja rakennuksiin. (Wikipedia)

Kuura sotketaan usein huurteen kanssa, ja yleiskielessä molempia kutsutaan huurteeksi. Meteorologisesti ero on siinä, että kuura syntyy suoraan härmistymällä vesihöyrystä kiinteään muotoon tilanteessa, jolloin kastepiste on pakkasen puolella ja pinnan lämpötila on alempi kuin kastepiste, mutta ilman lämpötila on korkeampi kuin kastepiste. Huurre taas syntyy siten, että pieniä alijäähtyneen nesteen pisaroita tiivistyy ja niistä syntyy jäätävää sumua tai utua. Tämä sumu tai utu tarttuu sitten hanakasti kaikkiin tarpeeksi kylmiin pintoihin. (Wikipedia)

Väitetään, että inuiitti- eli eskimokielet sisältävät jopa 200 sanaa, jotka liittyvät lumeen ja jäähän. Ilmeisesti tämä on kuitenkin taru/väärinkäsitys, jota lähdekritiikin unohtaneet kirjoittajat ovat toistaneet faktoja tarkistamatta. Yhdysvaltalaisen antropologi Laura Martin Clevelandin valtionyliopistosta julkaisi jo vuonna 1986 tutkimuksen, jossa hän osoitti, ettei inuiittikielissä varsinaisesti ole sen useampaa ilmaisua lumelle kuin esimerkiksi englannissa (Tieteen Kuvalehti)

Ennätys lumen nimitysten määrästä kuulunee inuiittien sijaan saamelaisille. Norjan Kautokeinossa toimivan Saamelaisen korkeakoulun kielitieteilijä Ole Henrik Magga on laskenut pohjoissaamen kielestä 180 lumeen ja jäähän viittaavaa sanaa (Tieteen Kuvalehti).

Mutta on niitä lumisanoja meillä lantalaisillakin. Pistäkääpä mietintämyssyä päähän ja suorittakaa oman sanavarastonne tsekkaus aiheeseen liittyen. Ja sitten kipinkapin kätkölle. Talvella siellä on todennäköisesti lunta ja muina vuodenaikoina voi olla muuten vaan kosteaa, joten jalkineet tämän mukaan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

40 Logged Visits

Found it 39     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.