Skip to Content

<

Eendenkooi Waardenburg #5 = VOL

A cache by Ice-F Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, March 16, 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

16 March 2019, 08:45 - 13:00

In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseren wij dit CITO-event voor de vijfde maal. Hiermee dragen wij bij tot instandhouding van de eeuwenoude eendenkooi in natuurgebied het Broek in Waardenburg.
De eendenkooien in natuurreservaat het Broek


Eendenkooi Waardenburg in natuurgebied Het Broek. De Waardenburgse eendenkooi is maar liefst 500 jaar oud en is een van de mooiste eendenkooien die Staatsbosbeheer beheert. Deze is sinds 1960 in het beheer bij Staatsbosbeheer. De kooi is nog steeds in functie, zij het dat de eenden niet meer worden gevangen voor de slacht. Rondom de rustieke kooiplas staan oeroude knotessen en knotwilgen met prachtige eikvarens op de stam. In de eendenkooi heeft zich een rijk planten- en dierenleven ontwikkeld met plantensoorten zoals vogelmelk, springzaad en glidkruid. Ook schuilen er in alle rust talloze vogelsoorten op de kooi zoals duiven, uilen, torenvalken, kauwen, meerkoeten, reigers en ook de zeldzame ijsvogel. De eendenkooi is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar door het jaar heen zijn er diverse excursies, waar u alles te weten komt over de kooi en het geheimzinnige beroep van eendenkooiker.LET OP ER IS PLAATS VOOR MAX.15 PERSONEN.


Aanmelden d.m.v "Will Attend". Dit is bepalend voor de volgorde van deelname !! Geef hier ook aan met hoeveel personen je komt. Ook dit jaar word er een bijdrage van €.5.- per persoon gevraagd. Kinderen tot 12 jaar €.2.50. Hiervoor krijgt u na het harde werken een heerlijke kop soep en een broodje.

PROGRAMMA:

08.45; Ontvangst met koffie en thee.
09.00; Uitleg werkzaamheden. Denk aan werkkleding en LAARZEN. Evt. extra set kleding.
09.15; Aanvang van de werkzaamheden.
13.00; Einde event.

Een banner voor de liefhebbers.html code:
<a title="Eendenkooi Waardenburg #5" href="https://coord.info/GC8377E" target="_blank"><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/2f468f5d-7938-42e9-854c-93db0e7624c2.jpg" width="200" height="100" border="0"/></a>

Met dank aan Wirless voor het maken van de banner.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

16 Logged Visits

Write note 3     Will Attend 10     Publish Listing 1     Announcement 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.