Skip to Content

<

Fin del mundo: Patagonia

A cache by Dunaghiri Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/6/2019
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


In 2015 / 2016 hebben mijn vrouw en ik een reis door Patagonië gemaakt. Een prachtig gebied dat zich verspreid over de landen Argentinië en Chili.

Alle photo's zijn weer eigen gemaakt, dus niet van professionele kwaliteit

Het is zo'n beetje het zuidelijkste gebied van de aarde. Om even aan te geven: Kaapstad; de zuidelijkste plek van Afrika, ligt ter hoogte van de hoofdstad van Argentinië; Buenos Aires. Deze stad ligt echter iets onder de helft van het continent Zuid Amerika.

 

Je kan dus wel begrijpen dat het in het zuiden van dit continent erg koud kan zijn. Men zegt dat je in Patagonië 4 seizoenen in één dag kan meemaken. Dus, het kan sneeuwen en 20 graden zijn op dezelfde dag!.

Dat alles hebben wij niet meegemaakt. Ondaks de dikke winterjassen en thermo ondergoed, hebben wij een warme periode gehad, met temperaturen tussen de 15 graden en zelfs 40 graden in Buenos Aires.

Patagonia

De Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan was de eerste Europeaan die Patagonië aandeed, tijdens zijn reis om de wereld in 1520. Volgens Antonio Pigafetta, die de ontdekkingen van Magellaan op schrift stelde, noemde Magellaan het gebied "Patagão". Pigafetta meldde in zijn verslag dat men daar reusachtige mensen aantrof. Daarom wordt verondersteld dat Patagonië zoiets betekent als 'Land van grote voeten'. Nederlandse, Engelse en Spaanse avonturiers volgden het spoor van Magellaan in de daarop volgende jaren. In 1616 noemde Willem Corneliszoon Schouten het meest zuidelijke puntje van Chili Kaap Hoorn, naar zijn woonplaats Hoorn. Bron: Wikipedia

Een leuk Nederlands tintje dus.

Nu zijn er over Argentinië en Chili ook veel mythes van Nazi's die daarheen gevlucht zijn aan het eind, en na de 2e wereld oorlog. Dit klopt inderdaad, maar het grote aantal barretjes, restaurants en hotels met namen als: Hotel Dresden, Rasthaus Berlin, etc.. hebben te maken met immigratie begin van de 19e eeuw.

De Chileense en Argentijnse overheden lokten vele Europeanen, met name Duitsers, Kroaten, Belgen en Nederlanders. Dit om deze "wilde" gebieden te civiliseren, en de lokale Mapucho indianen onder de knie te krijgen.

Dit was niet altijd even succesvol, en vele kolonisten vertrokken weer, kwamen om of stierven door honger, ziekten en het weer.

Genoeg hierover

De Cache

Het recept is weer eenvoudig.

Vind het antwoord op de vragen. Vul de formule in en vind de cache.

De cache is tot op een meter of 10 te benaderen vanaf paden die erg modderig kunnen zijn. GOEDE WATERDICHTE SCHOENEN zijn een aanrader. Het laatste stukje moet je over een klein slootje (geultje) en misschien langs wat bramenstruiken.

De cache zelf zit in een houten bekisting welke openschuift. De kist uit de grond halen is dus niet nodig.

Vraag A

Onze reis begon in Buenos Aires, Niet echt Patagonië, maarja, de cache gaat over onze reis.

Hierboven zie je het werkpaleis van de Argentijnse president. Wat is de naam van dit gebouw. (A)

Vraag B

Argentinië heeft veel roemruchte leiders gehad. Één van de meest bekende was Juan Domingo Péron, en misschien wel beroemder zijn vrouw Évita Peron (Duerte). Hoe het de begraafplaats waar haar graf staat? (B)

 

Vraag C

Maargoed... Dat was de grote stad. Onze reis vervolgt via San Carlos de Bariloche on Argentinië, waar we voor het eerst kennis maken met de Andes.

Na enkele dagen van dit natuurschoon genoten te hebben, nemen we een internationale bus naar Chili. Eerst komen we aan in Osorno, waarna we met de huurauto naar een natuurpark ten noorden reizen naar Púcon. Een backpackers walhalla tenimdden van de actieve vulcanen die Chili zo rijk is.

Hier bezoeken we een nationaal park aan het meer Lago Caburgua, bekend vanwege zijn enorme Auraucaria araucana bomen (ook wel bekend als Monkey Puzzle Tree of slangen den of apenboom, en in kleine versies zie je ze in Nederland ook wel.)

In dit park vind ik mijn eerste Chileense cache. Hoe heet dit park? (C)

Vraag D

Vanuit Pucón beklimmen we ook de 2800 meter hoge vulkaan die door de Mapucho indianen Rucapillàn genoemd wordt.

Deze helse klim bracht ons bij een rokende crater. Hier lag, gek genoeg nog geen Earthcache. Dus heb ik er zelf een van gemaakt.

Hoe heet deze Vulkaan (D)

 

Vraag E

Vanuit hier reizen we naar het zuiden naar het schiereilandje waar het bijna elke dag van het jaar regent. Een prachtig eiland bekend om zijn paalwoningen: Palafitos, in de hoofdstad Castro. Hier zien we wilde zeehonden zwemmen, en eten we de beste Ceviche ooit!

Hoe heet dit schiereilandje (E)

Vraag F

Hoe verder naarhet zuiden hoe dunner bevolkt het gebied. Uiteindelijk komen we na een binnenlandse vlucht aan in Puerto Natales.

Het zuidelijkste puntje van onze reis, en lange tijd lag hier de zuidelijkste cache ter wereld. Dat is al lang niet meer, maar de cache is er nog wel en heet "Most southern cache" (Virtual), en is mijn meest zuidelijks gevonden cache... voorlopig.

We huren een 4x4 (er zijn nu geen verharde wegen meer) en gaan naar een van de beroemdste nationale parken.

 

Hoe heten de bergen op onderstaande foto (en tevens het naam van het park) (F)

 

Vraag G

We verlaten Chili met pijn ons hart en nemen weer een internationale bus door de Andes naar Argentinië. We komen aan in El Calafate.

Dit stadje met vliegeld is goed bereikbaar voor toerisme en is ons eigen lijk te druk.

Maar... je komt hier heel eenvoudig bij een van de meest toegankelijke, enorme en nog steeds groeiende Gletsjers.
Met ijswanden van 70 tot 130 m hoog en continu afbrokkelend is dit een spectaculair gezicht.

Hoe heet deze gletsjer (G)

 

Vraag H

We huren een auto om naar El Chalèn te rijden. Een spectaculaire rit door de pampas van een 250km over de RN40 waar je lange tijd niemand ziet.

Aangezien er ook gecached moet worden, vind ik deze cache. er zijn in dit gebied nauwelijks geocaches, dus welke dit is moet je eenvoudig ontdekken. Bij de Image gallery van de cache zie je deze foto ook, mocht je twijfelen.

Wat is zijn GC Code? (H)

 

Vraag I

Onderweg komen we naast vossen, emoes en vele roofvogels en hazen, ook dit karaktiristieke schuwe dier tegen.

Hoe heet hij? (I)

 

Vraag J

We reizen door en komen aan in El Chalten

Vervelend genoeg blijkt de benzine op te zijn aan de enige pomp. Deze wordt pas over een week weer bijgevuld, en dus wacht ons een spannende reis terug met een laag brandstof niveau. Aangezien ik deze cache plaats, zul je begrijpen dat we het gehaald hebben.

Bij Chalten ligt ook en mooie berggroep, die na een retour hike van zo'n 10-12 uur (kampeermogelijkheid onderweg langs een meer) te bereiken is. De wandeling begint eenvougig, maar de laatste klim is zwaar en onbeschut. Deze berg is door Fransisco Moreno vernoemd naar de kapitein van de Beagle.

Hoe heet deze berg (J)

 

Vraag K

Onze reis zit er bijna op. We verlaten Patagonië voor Buenos aires, maar voor we naar huis gaan bezoeken we ook nog de op één na grootste watervallen van de wereld op de grens van Argentinië en Brazilië. En zo weer een cache landje erbij.

Hoe heten deze watervallen? (K)

Let op... We zijn in Argentinië...niet Brazilië

Vraag L

Omdat we inmiddels in tropisch regenwoud zijn, is de flora en fauna hier uitbundig. Vele insecten, enorme spinnen, vlinders zo groot als je hand. Krokodillen, vogels, apen, slangen, alles ko,m je hier tegen. Zo ook dit lieve beestje dat veneinige tanden heeft.

 

Hoe heet hij (L) zoals ze hem daar noemen (ook in t Engels). Niet de Nederlandse naam

Nu heb je als het goed is A t/m L.

Stapeltel alle antwoorden tot 1 cijfer en stop het in de bijgaande formule:

 

-= Edit =- Waar het voor de legger soms vanzelfsprekend is, kan het voor de puzzelaar soms onduidelijk zijn. Daarom een verduidelijking. Het is uiteraard de bedoeling dat je hem oplost en er plezier mee hebt: Bij B. Geen lidwoord gebruiken. Bij alle andere Alleen de naam. Niet "Vulkaan" erbij, of "Falls" of "Monte, mount" of dergelijke. Dit omdat er veschillende talen, of mogelijkheden zijn. Dus alleen de Eigennaam. Verder... Als er meerdere diertjes op lijken. kijk eens waar het leefgebied is. Sommige dieren zijn familie van elkaar maar leven in een andere regio.... Maar je mag altijd bij vragen een berichtje sturen hoor.

N51 (K-J) (I+G).(L+J) (D) (H-A)

E005 (C) (F-D).(I-C) (B-E) (F-D-J)

 

Additional Hints (Decrypt)

Purpxfhz N g/z Y vf: rra ra ivwsgvt
Qr pnpur mrys mvg va rra ubhgra orxvfgvat jryxr bcrafpuhvsg. Qr xvfg hvg qr tebaq unyra vf qhf avrg abqvt

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

23 Logged Visits

Found it 20     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.