Skip to content

Sedmič na Šmarno / Seven (times) up Event Cache

This cache has been archived.

icabrian: Ni kaj, bilo je lepo, udeležba pa je kljub hladnemu vremeu presegla pričakovanja. Vidimo se drugo leto!

More
Hidden : Sunday, 14 April 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

14 April 2019, 11:30 - 12:30

Geolovci iz Vižmarij in z Broda vas znova, tokrat že sedmič, vabimo na srečanje na vrhu Šmarne gore. Dogodek bo v nedeljo, 14. aprila 2019. Neuradno se bo dogodek začel malo po 10. uri, ko se bo na vrhu pojavil prvi organizator s polnim nahrbtnikom in začel kuhati tradicionalno turško kavo (pa ne tiste, ki jo reklamira Đuro). Uradni del srečanja pa se bo začel točno opoldne ob 11.30. Zamudniki lahko računajo, da bomo na vrhu do 12.30, če ne še dlje, vendar s kasnejšim prihodom tvegajo zamudo zdaj že skoraj legendarnega kulturno-zabavnega programa. Kot vsako leto, vam lahko obljubimo kofeinski napitek z ali brez poživila oziroma razkužila, kalorično sladico in še kak drug nepričakovan dodatek. Dobra volja (ki je itak najbolja, pa saj to imate zapisano za uho), geočvek čez vse razumne meje in izmenjava sledljivčkov tudi tokrat ne bodo manjkali. Nekaj osnovnih zgodovinskih dejstev o Šmarni gori in bojih z novodobnimi turškimi osvajalci pa si preberite v opisu prvega dogodka iz leta 2013.

Geocachers from Vižmarje and Brod are inviting you to attend the event at the summit of Šmarna gora. For the seventh time, so it's about time you reward our persistence and make the climb on Sunday, April 14, 2019. Unofficially, the event will start shortly after 10.00 when the first organiser arrives on location with a heavy backpack and starts brewing Turkish coffee. The official programme will start at high noon exactly at 11.30. Late comers can expect to find us on published coordinates until 12.30, but risk missing by now almost legendary entertainment programme. We can promise you a caffeinated drink (with or without revitalising and disinfecting additives), a very caloric dessert and probably some other yet unspecified treats. High spirits, unlimited geochat and trackable exchange can be taken for granted. See how much fun we had in 2014, 2015, 2016, 2017 and 2018. See section #7 below for basic instructions in English.

Praktični napotki

1. Zabavni program srečanja se bo na izhodiščnih koordinatah (na SZ strani obzidja nad otroškim igriščem) pričel, ko bo na Šmarni gori odzvonilo poldne. Kar takoj naj vam namignemo, da se šmarnogorsko poldne ne ujema s poldnevom po srednjeevropskem času, zato se o pretvorbi časovnih pasov poučite v strokovni literaturi. Če vse odpove, se lahko pozanimate pri udeležencih prejšnjih srečanj (nekateri to zdaj že vedo), z informacijami pa smo seveda na voljo tudi organizatorji. Tudi Googlu to ni neznano.

2. Na Šmarni gori in v njeni okolici so postavljeni številni zakladi. Oglejte si jih na seznamu ali zemljevidu vseh v krogu 3 km okoli vrha. Posebej ponosni smo na hibridni letterbox na vrhu Šmarne gore. Pred srečanjem in po njem bo dovolj časa, da jih poiščete. Novosti lanskega leta so bližnji virtualni zaklad Zvergle in številni drevesni zakladi.

3. Na Šmarno goro vodijo številne poti z vseh strani neba (zemljevid). Premagati je treba približno 360 m višinske razlike. Povprečen pohodnik pride iz Tacna po najkrajši poti na vrh v približno 45 minutah (najhitrejši tekač je v letu 2015 na vrh pritekel v nekaj manj kot 13 minutah). Predlagamo vam, da izberete manj »prometno« pot, na primer katero od poti, ki vodijo čez vrh Grmade, ali krožno Pot svobode do Turkovega znamenja (ki ga morate tako ali tako obiskati, če želite najti šmarnogorski večstopenjski zaklad). Od slednjega vas po severnem grebenu pot pripelje naravnost na prizorišče srečanja. Za lokacije parkirišč glejte dodatne točke. Od lani žal ni več mogoče parkirati pri Policijski akademiji. NE PARKIRAJTE OB CESTI, nekaj ekip je tam dobilo posebne priložnostne spominke, ki niso bili brezplačni.

4. Tudi letos bodo na štirih točkah (rdeča, zelena, modra, rumena) postavljene škatlice. V njih bodo srečke, ki vam zagotavljajo sodelovanje v srečolovu za geolovske in praktične nagrade. Več najdenih škatlic, večja možnost za zadetek. Koordinate bodo na voljo kot dodatne točke (waypoint) večer pred dogodkom. Škatlice bodo razmeščene blizu glavnih poti oziroma poti do šmarnogorskih zakladov, zato ne bo težko najti vsaj dveh ne glede na smer pristopa. Skrite bodo za geolovsko oko kar se da očitno.

5. Ko škatlico najdete, vpišite obisk svoje ekipe v dnevnik, vsak član ekipe pa lahko iz nje vzame 1 srečko. Vsak udeleženec srečanja lahko tako sodeluje v srečolovu z največ 4 srečkami, od katerih morajo biti vse različne barve (po 1 srečka iz škatlic na rdeči, zeleni, modri in rumeni točki). Vsaka srečka je s perforacijo ločena na dva dela. Ko pridete na zborno mesto, odtrgajte desno polovico (s kodo in imenom srečanja) in jo vrzite v »boben« za žrebanje, levo polovico (talon s sliko incidenta pri Turškem kopitu) pa spravite, saj boste z njim prevzeli morebitni dobitek.

6. Vreme bo, kar pogumno. 😊☁️ Nekaj kapljic ali snežink ne bo ovira, v primeru zelo slabe napovedi pa bo srečanje prestavljeno na eno od rezervnih lokacij ob vznožju Šmarne gore, ki jo bomo objavili večer pred srečanjem. Trenutne vremenske razmere lahko preverite na spletni kameri na www.smarnagora.com.

7. Please note that Šmarna gora noon does not match the Central European noon. Make sure you know how to convert the time zones, so that you don't miss the start of the official programme. But we invite you to get to the summit early to fully enjoy geochat and oriental delights. It will take you 45-60 minutes to hike to the summit using one of many trails. Special containers with lottery tickets will be placed in four locations (red, green, blue, yellow) on Šmarna gora. Coordinates will be published as waypoints in the night before the event and will be available early in the morning. Containers will be placed near main trails, so it will not be too difficult to find at least two regardless of the way you choose for the ascent (but it will take you longer to reach the summit, if you decide to hunt lottery tickets).

Additional Hints (No hints available.)