Skip to content

<

[N.O.P.E.] - DZMI - Symfonieorkest - Hoorn

A cache by N.O.P.E. Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/03/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Website Twitter Facebook Instagram

De cache ligt niet op bovenstaande coördinaten!

Het symfonieorkest

Een symfonieorkest is een groot orkest van wel 100 muzikanten dat geleid wordt door een dirigent.
In een symfonieorkest vind je de volgende groepen instrumenten: strijkers, houtblazers, koperblazers en slaginstrumenten. De opstelling van het orkest is meestal vast en heeft de vorm van een halve cirkel die in drie punten is verdeeld.

De strijkinstrumenten vormen de grootste groep instrumenten van het symfonieorkest. In de linker punt zitten de eerste en tweede violen. In de rechterpunt bevinden zich de cello’s en contrabassen. Midden vooraan zitten de altviolen.
Daarachter, op de tweede ring, zitten de houtblazers in twee rijen; eerst de dwarsfluiten, piccolo’s en hobo’s. Daar weer achter de klarinetten, fagotten en saxofoons.
Op de derde ring bevinden zich de koperblazers, met van links naar rechts de hoorns, trompetten, trombones en tuba’s.
Helemaal achteraan in het midden staan de slaginstrumenten; pauken, slagwerk en percussie.
Wanneer er een harp en piano meespelen staan die links, achter de tweede violen.


De hoorn

De hoorn behoort tot de groep van koperen blaasinstrumenten. De meeste koperen blaasinstrumenten zijn van messing gemaakt, soms van kunststof. De toon van een hoorn wordt gevormd, doordat de muzikant de lippen spant en er lucht doorheen perst, terwijl de lippen tegen een trechtervormig mondstuk worden gehouden. Het mondstuk vangt de trillingen op en in de buis van het instrument worden ze versterkt. Een hoorn is een buis die “opgerold” is en uitgerold een lengte heeft tussen de 2,75 m en 4,75 m. Hoe langer de buis is, hoe lager het bereik van de hoorn is. Aan het einde van de buis zit een grote trechtervormige beker met een doorsnede van zo’n 30 cm. De hoorn heeft drie draaiventielen. Door het draaien van het ventiel wordt de lengte van de buis langer en kunnen er meer tonen worden gespeeld. In een symfonieorkest wordt vaak gebruik gemaakt van de dubbelhoorn. Dit is een combinatie van twee verschillende hoorns in één instrument met als doel het bereik van de hoornpartij te vergroten.


De cache

Deze instrumentcache is onderdeel van de serie symfonieorkest. De serie bestaat uit 19 caches en een bonuscache. In sommige caches vind je een bonuscode, noteer deze. De totale route is 10 kilometer lang en kan goed op de fiets gedaan worden. Lopend kan natuurlijk ook.
De beoogde richting is met de klok mee, dit i.v.m. de locatie van sommige caches langs een hoofdweg. Op die manier volg je ook de instrumentenfamilies zoals beschreven in een muziekstuk.

Om de cache te vinden los je hieronder de puzzel op en ga je naar:

N52 46. viool pauk (tuba-tuba)
E005 49. cello (hoorn-harp) saxofoon


puzzel

Succes en veel plezier!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.