Skip to Content

<

Monument aan het Julianaplantsoen

A cache by BFLimburg Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/19/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Bevrijdingsroute 2019
Kijk eens goed om je heen, sta even stil bij dit monument en de reden waarom het er staat.
Het monument aan het Julianaplantsoen te Sevenum is opgericht ter nagedachtenis aan 34 medeburgers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen. Sevenum werd dankzij pastoor Vullinghs van Grubbenvorst een illegaal reisbureau voor vluchtelingen die op fietsen, en later op auto’s naar de Belgische grens werden gebracht.
De propellor die dit monument domineert was die van een geallieerde bommenwerper welke door de bezetter werd aangeschoten. Omwonenden hebben de Engelse piloot helpen vluchten. Verder bestaat het monument uit puinstenen van de oude kerktoren van de in de oorlog verwoeste parochiekerk. De namen van de 34 gesneuvelden zijn op de plaquette te lezen.

Deze cache maakt deel uit van een route door heel Limburg. Wil je meer van deze bijzondere locaties bezoeken, zoek dan de andere 20 plekken op waar we een cache hebben geplaatst.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Monument aan JulianaplantsoenHet monument aan het Julianaplantsoen te Sevenum is opgericht ter nagedachtenis aan 34 medeburgers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen. Sevenum werd dankzij pastoor Vullinghs van Grubbenvorst een illegaal reisbureau voor vluchtelingen die op fietsen, en later op auto’s naar de Belgische grens werden gebracht.

236 Logged Visits

Found it 230     Didn't find it 2     Write note 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.