Skip to Content

<

Oorlogs- en Vredesmonument Meijel

A cache by BFLimburg Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/19/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Bevrijdingsroute 2019
Kijk eens goed om je heen, sta even stil bij dit monument en de reden waarom het er staat.

Met dit monument wordt uitdrukking gegeven aan oorlog en vrede, waarbij het niet alleen verwijst naar gebeurtenissen in het verleden, maar ook waarschuwt voor de toekomst. Het bijbelse thema van het gevecht van Jacob met de aarsengel staat symbool voor het blijvende gevecht om vrede.

Het monument is een bronzen beeld van Jacob en de aartsengel. Op het voetstuk zijn twee natuurstenen plaquettes bevestigd. Het middenstuk van de zuil is opgevuld met baksteen met daarin twee reliëfs van gebakken klei. Het bovenste reliëf beeldt de evacuatie van de Meijelse bevolking uit en het onderste het afscheid van een soldaat (een Indiëganger) van zijn vrouw en kinderen. Verder liggen bij het beeld brokstukken van de in de oorlog verwoeste kerk van Meijel. Het gedenkteken is 350 cm hoog, 90 centimeter breed en 90 centimeter diep. Het beeld is 1 meter hoog. De zuil is 250 cm hoog.

Deze cache maakt deel uit van een route door heel Limburg. Wil je meer van deze bijzondere locaties bezoeken, zoek dan de andere 20 plekken op waar we een cache hebben geplaatst.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Oorlogs- en VredesmonumentMet dit monument wordt uitdrukking gegeven aan oorlog en vrede, waarbij het niet alleen verwijst naar gebeurtenissen in het verleden, maar ook waarschuwt voor de toekomst. Het bijbelse thema van het gevecht van Jacob met de aarsengel staat symbool voor het blijvende gevecht om vrede. Het monument is een bronzen beeld van Jacob en de aartsengel.

131 Logged Visits

Found it 124     Didn't find it 3     Write note 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.