Skip to content

<

BAD01 - Rondje Meensel-Kiezegem

A cache by BADMK Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/21/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Omschrijving
In het hartje van het Hageland, tussen de fruitbomen kan je het landelijke dorpje Meensel-Kiezegem terugvinden. De deelgemeente van Tielt-Winge, gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, is niet enkel bekend om het drama dat zich hier afspeelde tijdens WOII maar is eveneens de geboorteplaats van Eddy Merckx.

De tocht vangt aan in de Tramstraat te Meensel. Tot in in 1953 reed hier een tram die Aarschot met Tienen verbond. Het is hier wondermooi om te fietsen. Appel- en perenbomen van uiteenlopende variëteiten fleuren de omgeving nog meer op. Hier in de Tramstraat kan je genieten van het kunstwerk “De Reis”, het werk is van staal en symboliseert de reis van het stuifmeel, maar ook de reis die fruitplukkers uit andere culturen hebben afgelegd naar deze streek. Het is één van de elf kunstwerken in de gemeentes langs de ‘fruitbeeldige’ fietsroutes van het Hageland. Meer info op www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems.

In Meensel kom je langs de Sint-Mattheuskerk waar 67 kruisjes op het ereperk van het kerkhof herinneren aan de slachtoffers van het nazisme in WOII Kiezegem heeft eveneens zijn eigen kerk namelijk de Sint-Pieterskerk en net zoals Meensel kan je er tijdens deze tocht kunst aanschouwen.
De grote Merckx kan je bewonderen aan de overzijde van zijn geboortehuis. Zijn standbeeld werd tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk in 2015 te Meensel-Kiezegem aan het publiek voorgesteld. Wens je meer informatie scan dan even de QR-code die je er kan terugvinden.

Zoals je kan zien hebben we een geoart gelegd in het kader van onze hobby. We zijn niet enkel door de geocache microbe gebeten maar zijn eveneens fervente badmintonspelers in een plaatselijke club.

Wij hopen dat jullie net zoals wij genieten van dit fietstochtje maar het zal zeker ook de getrainde wandelaar kunnen bekoren. Het is een tochtje van ongeveer 16 km met in totaal 45 caches en een bonus. Het is aangeraden om de volgorde aan te houden.
Een magneetstok, pincet en hengel zijn geen overbodige attributen. Gelieve alle caches in de oorspronkelijk staat terug te zetten of hangen en geniet vooral van de omgeving.

OPGAVE
Omschrijving

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.